Dulciuri

Ciocolata de casa cu cafea

loading...

Desi ciocolata e o pasiune relativ recent descoperita, ciocolata de casa s-a aflat mereu in topul preferintelor mele. O faceam mereu de sarbatori cand eram acasa la mama, o fac si acum ori de cate ori am ocazia. Si pofta! :))

In reteta de astazi am inlocuit apa cu cafea concentrata. Cafea fara cofeina, sa nu am cumva vreo retinere in caz ca e vreo ora tarzie si sa nu pot adormi. :))))


100 ml cafea
200 g zahar
100 g unt
300 g lapte praf
1 lingura esenta de cafea

1 foaie mare de napolitana

Cafeaua o punem la fiert cu zaharul. Lasam sa dea cateva clocote, pana se topeste zaharul.  Adaugam untul si fierbem pana se topeste. Dam deoparte si adaugam laptele praf si esenta de cafea. Amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase, pana compozitia este bine omogenizata.

Foaia de napolitana o taiem in 2. Punem ciocolata de casa calda pe una din foi, nivelam bine, apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi potionam dupa dorinta.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Este nu buna, ce nemaipomenit de buna cu cafea!!!

  2. Mmm ce idee minunata!Bravo!

  3. Hi ,hi,hi deci sa nu mai aduc cafea ca ai tu 2 in 1 …o zi faina Miha!!!!!!!

  4. stii, m-am trezit dimineata cu o pofta incredibila de ciocolata :)) si cum nu am voie sa mananc, imi satisfac pofta vizual la ciocolata ta. Arata tare tare bineeee!!!

  5. Nu am folosit niciodata foi de napolitana la ciocolata de casa. A ta arata insa asa de bine!!!!
    Numai bunatati gasesc pe blogul tau. Multumesc ca ne dai idei asa grozave. Timp sa fie ca sa le facem pe toate.
    Weekend placut!

  6. Cand am auzit de cioco,am venit repede!!
    pupici!!

  7. ;;) AM venit si eu la o bucatica la o ora tarzie, dar am aflat ca au cafea fara cofeina! Mi-ai facut pofta de cioco de casa, acum va trebui sa fac :)) Pupici

  8. Cand e vorba de ciocolata,sunt pe faza!

  9. Ce bunatate !!! pup

  10. Si mei imi plaaaaaaaaaaaaace mult ciocolata de casa, dar rar gasesc una buna buna. Asta, spre exemplu, e geniala http://www.lamedeleni.ro/deserturi/439-baton-delicatese-ciocolata.html 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]