Dulciuri / Retete de prajituri

Ciocolata de casa cu merisoare

Daca ieri ne-am adus aminte de copilarie cu cateva felii bune de salam de biscuiti, ce-ati zice daca azi ne-am delecta cu o ciocolata de casa, un alt desert ce ne-a indulcit copilaria? 😉

Imi place ciocolata de casa, am tot facut-o in diverse combinatii, dar tot nu ma satur de ea. De fiecare data cand merg la cumparaturi mi se agata de mana si cate o cutie de lapte praf…sa fie acolo, in caz de extrema urgenta si pofta. 😀 De aceasta data am facut varianta fara cacao si am imbogatit-o cu fulgi de cocos si merisoare uscate.

ciocolata de casa cu merisoare

ciocolata de casa cu merisoare

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • ~250 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de vanilie
  • merisoare uscate
  • fulgi de nuca de cocos
loading...

Mod de preparare ciocolata de casa cu merisoare:

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura. Adaugam untul, amestecam bine pana se topeste, apoi adaugam esenta de vanilie dupa gust.

Intr-un castron amestecam laptele praf cu fulgii de cocos si merisoarele uscate.

ciocolata de casa cu merisoare

In functie de preferintele voastre mai puteti adauga nuci, alune sau fistic.

Turnam deasupa siropul de zahar, amestecam energic si omogenizam bine compozitia.

Nu turnati tot siropul deodata. E posibil ca in functie de tipul de lapte praf sa trebuiasca mai putin. Sau, il puneti tot si mai adaugati lapte praf. 😉

Tapetam o tava cu folie alimentara si punem ciocolata. O intindem cu mana unsa cu putin unt, pana la grosimea dorita.

ciocolata de casa cu merisoare

Se inveleste in folie si se da la rece pana se intareste foarte bine si poate fi portionata.

ciocolata de casa cu merisoare

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Magnifique ton chocolat et sans doute une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Oooo daaa….mai nou si eu fac aproape saptamanal, dar nu apuc sa postez 😛
    Ultima data am facut ca si tine dar in loc de cocos eu am pus caise confiate 🙂
    Pupici

  3. Vin la o bucatica, bine? 🙂

  4. Asa bunatate sincer nu refuz.Imi imaginez ce buna trebuie sa fie cu merisoare!

  5. Miha Ela says:

    Cred ca piticii tai au fost suuuper incantati;) Excelenta!

  6. Ce bucatele fine ,imi plac muuult!

  7. Pe bune, ciocolata asta se vinde intr-un magazin de fitze in Bucuresti cu o gramada de bani doar sub pretextul ca e belgiana.
    Iata ca handmade e muuuuult mai buna!

  8. E de senzatie ciocolata ta! Sa stii ca dau o fuga la tine, sa ai pregatita o portie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]