Dulciuri

Ciocolata de casa cu portocale

Ciocolata de casa este unul dintre deserturile mele preferate. Cand eram copil abia asteptam sarbatorile sa facem cate o portie dubla de ciocolata de casa 😀 Acum fac ori de cate ori mi se face pofta si de fiecare data imi aduc aminte cu drag de copilarie.

De-a lungul vremii am facut pe langa varianta clasica, reteta de la mama, combinatii fel de fel, dar cu portocala niciodata. Ne-a placut! Combinatia portocala-ciocolata-nuca a fost una cat se poate de fericita, se incadreaza perfect in spiritul sarbatorilor de iarna 😉 Desi… n-ar fi rea o portie si mai pe la vara! :))))

Rulada din ciocolata de casa

Ingrediente

  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • Partea alba:
  • 200 g lapte praf
  • 1 lingura coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • Partea maro:
  • 185 g lapte praf
  • 15 g cacao
  • esenta de rom
  • miez de nuca
loading...

Mod de preparare Ciocolata de casa cu portocale:

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu spre mare. Se fierbe siropul cca 5 minute din momentul in care da in clocot. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se da deoparte si se adauga untul, se amesteca pana se topeste.

Laptele praf il punem in doua boluri. In unul punem coaja de portocale, in celalalt cacaoa si nuca rupta bucati cu mana. Omogenizam. Facem cate o adancitura in mijloc si turnam cate jumatate din cantitatea de sirop. Amestecam bine si aromam dupa gust cu esenta de vanilie si rom.

  • De obicei, eu pastrez coaja de portocale sau de lamaie la frigider, intr-un borcan acoperita cu un strat de zahar. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa am folosit din aceasta, dar daca nu aveti puteti folosi si proaspat rasa

Cu mainile unse cu unt intindem cele doua compozitii pe cate o bucata de folie alimentara.

Ciocolata de casa in doua culori

Le suprapunem, apoi rulam. Invelim bine in folie si dam la frigider pana se intareste foarte bine.

Pofta buna! 😉

Cicolata de casa cu nuca si portocale

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Mmmmmm, ce as rupe o bucatica..O nebunie!

  2. Mariana Robescu says:

    Vreau si eu! Fac ciocolata de casa des, dar nu m-am gandit la o face stil rulada. Felicitari, arata foarte bine!

  3. Flori says:

    Eu nu m-aş putea limita la o bucată! Felicitări, Miha! Ca de obicei, ne încânţi cu reţete foarte bune!

  4. mira nikita says:

    Ce pofta mi-ai facut…..mmmm

  5. alina says:

    nu inteleg cum rulam, avem cate o folie alimentare pt fiecare strat?

  6. Anda says:

    o rulada cu gem de caise gustoasa !

    andacrisan3. wordpress.com/2015/03/08/rulada-cu-gem-de-caise/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]