Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Miha
3647 vizualizări

Bine ne-am regasit in 2012 dragii mei. Sper sa avem un an mai bun decat cel ce-a trecut, sa ne dea Bunul Dumnezeu mai multa sanatate si mai multa intelepciune. Eu as mai avea nevoie si de niste timp…si de niste rabdare… :))

Desi pentru aceste sarbatori nu am gatit foarte multe, asa cum faceam in anii din urma, si inevitabil aruncam foarte multa mancare, timp liber tot n-am avut si n-am reusit sa fiu si pe aici. Multumesc din suflet tuturor pentru urarile ce mi le-ati facut. Va imbratisez si va doresc si eu toate cele bune.

Va voi servi astazi cu o ciocolata de casa. Pentru cine nu o vrea servita doar virtual, usa e larg deschisa :))

Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!

Ciocolata de casa cu vanilie si cacao

Ingrediente

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 240 ml apa
  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 60 g cacao neagra
  • 700 g lapte praf Raraul
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.

Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.

Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.

Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.

Ciocolata de casa in 2 culori

Reteta de ciocolata de casa a incercat-o si Felicia si a iesit foarte, foarte bine. Va invit si pe voi sa o incercati. 🙂

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

naty, galati 2 ianuarie 2012 - 11:15

LA MULTI ANI ! UN AN NOU PLIN DE REALIZARI

Răspuns
Anonymous 2 ianuarie 2012 - 11:27

LA MULTI ANI CU SANATATE SI BINECUVANTARI CIOCOLATA ARATA SUPER O VOI PROBA BESITOO

Răspuns
Emily 2 ianuarie 2012 - 12:04

La multi ani draga mea! :*

Răspuns
gaby_d 2 ianuarie 2012 - 12:15

Bun, buuun!
Asa-i ca imi dai si mie?
La multi ani si pup.

Răspuns
Alexandrina 2 ianuarie 2012 - 12:19

La multi ani!
Tare buna e ciocolata, si in varianta aceasta!

Răspuns
sandrina.sanda 2 ianuarie 2012 - 12:28

La multi, multi ani !
Delicioasa, este reteta pe care o am si eu de la mama mea.
Imi place foarte mult prezentarea !

Răspuns
Danutza 2 ianuarie 2012 - 14:30

La multi ani!!!:*

Răspuns
Corina Ureche 2 ianuarie 2012 - 16:52

La multi ani, Miha!

Răspuns
miremirc 2 ianuarie 2012 - 19:11

Super !! Si eu vreau sa fac reteta !!! 🙂 La multi ani Miha !

Răspuns
Ancuta 2 ianuarie 2012 - 19:23

La multi ani! Sa fie un an bun, asa cum ti-l doresti!
Am admirat si la Gaby aceasta bunatate. Pupici!

Răspuns
Anonymous 2 ianuarie 2012 - 20:01

LA MULTI ANI !

Răspuns
Poliana 3 ianuarie 2012 - 7:47

La multi ani cu sanatate! Anul care vine sa-ti aduca bucurii in casa, clipe de neuitat alaturi de cei dragi si binenteles inspiratie pentru retete cat mai minunate!

Răspuns
irinaririna 3 ianuarie 2012 - 7:53

La multi ani fericiti, sanatosi si imbelsugati alaturi de cei dragi!

Răspuns
Vale 3 ianuarie 2012 - 8:06

La multi ani! Tu ai facut invitatia, dar tine usa inchisa ca e frig afara.. stai linistita ca eu bat la usa intai si dupa aia ma infig in ciocolata!
Te pup si te admir pt ceea ce faci!

Răspuns
Mihaela D. 3 ianuarie 2012 - 9:16

La multi ani,Miha!Sa fiti sanatosi si iubiti!
Arata super ciocolatica,mai ai?:*

Răspuns
jolygina 3 ianuarie 2012 - 10:01

super arata ,o trecem in agenda

Răspuns
ilda76 3 ianuarie 2012 - 12:24

La multi ani cu sanatate, noroc si fericire, putere, rabdare si intelepciune, echilibru in toate!:)
An cu spor si numai bine iti doresc!
Te pup!

Răspuns
sarah 5 ianuarie 2012 - 13:48

super!am salivat o tura cand a postat Gaby reteta si acum fac playback,bis sau cum i-o mai spune cand ma uit la pozele tale.pup

Răspuns
ilda76 10 ianuarie 2012 - 17:34

Miha,please, niste intrbebari am:
1. cele doua „creme” se lasa la racit si apoi se intind pe foile de napolitana? ce consistenta vor avea?
2. ce (fel de) greutate se asaza peste? mai precis cat de greu trebuie sa fie ceea ce asez? (ma tem sa nu curga ciocolata presata fiind!)

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2012 - 21:00

Ilda, cremele nu se lasa la racit, se pun asa caldute. Pe masura ce se racesc se intaresc si devin mai greu de intins. Consistenta e… o ciocolata de casa moale. :))) Trebuie sa poti invarti cu usurinta lingura in castron.

Asa cum ziceam, pe masura ce se raceste crema se intareste. Nu va curge dintre foi. Nu stiu exact ce greutate, eu am pus un fund de lemn si inca o prajitura ce-o aveam pregatita. 🙂

Răspuns
ilda76 10 ianuarie 2012 - 21:46

Miha, multumesc mult pentru raspuns! Imi va fi util!:) :*

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2012 - 22:20

Cu drag! :*

Răspuns
Anonymous 16 ianuarie 2012 - 15:42

buna arata super…asa am facut eu exact aceasi reteta dar dupa ce am pus cremele am rulat fiecare foaie ca pe rulada e foarte buna si asa pup

Răspuns
Miha 16 ianuarie 2012 - 20:49

Daa…foarte faina si rulada. Am facut si eu candva. 😉

Multumesc! :*

Răspuns
Liana10 18 ianuarie 2012 - 20:38

Hi,hi…gand la gand cu bucurie…se pare ca am inceput amandoua anul cu ciocolata de casa! 😉

Răspuns
Miha 18 ianuarie 2012 - 20:48

Asta dovedeste ca stim ce-i bun pentru un inceput de an delicios. :))

Răspuns

Lasă un răspuns