Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba de curcan dreasa cu smantana

Desi ciorba sau supa nu lipseste niciodata de la masa noastra, nu am prea multe retete cu acest preparat. Si asta pentru ca ai mei sunt destul de…conservatori. :)) Din cand in cand accepta si o ciorba de legume, dar de obicei cu carne sa fie, dar daca as face ciorba de perisoare in fiecare zi … bine ar fi 😀

Dar cum e musai sa mai facem si schimbari in meniu, azi va propun o ciorba de curcan dreasa cu smantana. Buna, parol! 😉

DSCN3835 copy 2 ciorba de curcan a la grec

Ingrediente

  • 1 os de pulpa de curcan (cu ceva carne pe el)
  • 1 bucata piept de curcan (~300 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 4 cartofi mici
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusuri
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • 4 catei usturoi
  • marar
loading...

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi si osul se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se aduna spuma formata, de cate ori este necesar. De obicei, dupa ce carnea este fiarta strecor zeama pentru a fi sigura ca nu ramane nimic din spuma. 🙂

Ceapa se curata, se taie in doua si se pune in cratita. Un morcov se taie felii, celalalt se da pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel se procedeaza cu telina si pastarnacul. Se adauga putina sare si se lasa la fiert vreo 10-15 de minute, apoi se adauga cartofii taiati in 2. Potrivim gustul de sare si piper.

Se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. Cu un polonic turnam cate putin din ciorba fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam mararul si cativa fulgi de ardei iute, lasam ciorba sa ajunga din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie si cate o jumatate de ou fiert la fiecare portie.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ramo says:

    Accept o portie pt ca ai folosit carnea de curcan))O riginal oul pe care l-ai asezat deasupra este pata ta de culoare!Eu evit pe cat posibil smantana.

  2. Delicioasa ciorbitza!!!

  3. Buna ciorba ai facut!

  4. Tare-mi place si mie ciorbita de curcan.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]