Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

* 1 piept de pui (cu tot cu os)
* 2 morcovi
* 1 telina mica
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* patrunjel verde
* sare
* 2 galbenusuri
* 200 g smantana
* ~50 g orez
* 1 lamaie

Pieptul de pui se dezoseaza, se taie cuburi si se pune la fiert impreuna cu cosul pieptului. Daca veti folosi si ceva carne cu os, gen pulpe sau aripi cred ca va iesi mult mai buna.

Legumele se curata, apoi in functie de preferinta fiecaruia se pun intregi la fiert, urmand a se pasa ulterior sau se dau pe razatoare. Sau jumatate se dau pe razatoare, jumatate se fierb intregi. :)) Sper ca nu v-am zapacit prea tare. :)) Eu le-am fiert intregi.

Cand carnea si legumele sunt fierte se scot pe o farfurie. Zeama se strecoara. Daca este cazul se alege carnea de pe oase, iar legumele se paseaza. Punem carnea si legumele pasate in zeama si dam din nou la fiert. Cand da din nou in clocot punem orezul. Potrivim gustul de sare.

Galbenusurile se amesteca cu smantana. Omogenizam bine compozitia, apoi cu un polonic turnam cate putin din zeama fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam patrunjel verde, asteptam pana ciorba ajunge din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Zeama de lamaie se poate adauga direct in ciorba sau isi pune fiecare in farfurie in momentul servirii.

Se serveste calda, cu paine impletita facuta in casa.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Eu fac cu iaurt .Este la fel de buna si este mai dietetica.Dar ne-ai zapacit cu atata mancare. Nu stiam de la ce m-am ingrasat aproape 3 kg.Dar acum imi dau seama.

  2. Una sopa mmm!!! deliciosa!!! baci bella.

  3. Vreau săîncerc să o fac !

  4. Vica, eu iti doresc doar pofta buna, ca de facut nu e greu deloc. :))

  5. Anonymous says:

    super reteta

  6. Multumesc! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]