Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Clatite cu carne gratinate

Cred ca orice a incercat macar o data in viata sa faca o reteta de clatite. In orice varianta le-am face, dulci sau sarate, sunt delicioase si nu le putem rezista. Asa se va intampla si daca veti incerca aceaste clatite, sunt atat de bune incat nu te poti abtine sa nu-ti mai pui o portie. :)))

Cantitatile se pot mari in functie de vasul in care veti pregati mancarea si de cati pofticiosi aveti la masa. :))

Clatite cu carne gratinate

Ingrediente

  • 5 clatite preparate dupa reteta de baza sau dupa reteta preferata
  • 1/2 piept de pui mare
  • 200 g bacon
  • 1 cutie rosii in suc
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • oregano
  • In plus:
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • marar deshidratat
loading...

Mod de preparare Clatite cu carne gratinate:

Bacon-ul taiat fasiute se prajeste usor intr-o tigaie. Cand grasimea incepe sa se topeasca adaugam si pieptul de pui cubulete. Amestecam pana carnea incepe se se albeasca, moment in care adaugam rosiile taiate cubulete (cu tot cu suc) sau date prin blender. Adaugam sare doar daca este absolut necesar, piperam si presaram putin oregano. Lasam la fiert pana scade toata zeama, avand grija ca aproape de final sa adaugam usturoiul tocat marunt. Lasam la racit.

Umplutura pentru clatite cu carne

Ouale se bat bine cu putina sare si piper. Adaugam smantana si mararul deshidratat. Omogenizam.

Clatitele le umplem cu carnea racita. Le pliem, impaturim sau rulam dupa dorinta, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Clatite cu carne la cuptor

Turnam deasupra sosul cu smantana, presaram din belsug cu cascaval ras si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Mancarea se serveste calda presarata cu patrunjel verde tocat.

Clatite gratinate la cuptor

Clatite la cuptor

Va doresc pofta buna!

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Mmm, tare bun tre sa fie, un prinz perfect!

  2. yummmy-yum!:)

  3. sa ma asteptati, vin la masa, tare apetisant arata!

  4. tare bune…ma primiti la masa?

  5. hmmm…o sa ii fac si eu lui barbat’miu…sa ia la srevici :))

  6. arata foarte bine! trebuie sa fac si eu

  7. Delicioasa ca de fiecare data .
    Am o rugaminte Miha , nu mai posta si vasul acela rosu , ptr ca ma vei avea pe constiinta …

  8. bune rau !!!!

  9. Si eu vreau o portieeee!
    Da’ce urata-i cand e goalaaaa! Fata, pe mine sa ma astepti cu sticla plina, ca altfel nu vin!:P

  10. Georgiana (georgi75) says:

    La sticla ma bag si eu :))
    Plus doo clatite 😀

  11. Georgiano, subscriu! Si sa stii ca Miha este prietena mea!

  12. Nati, e foarte bun. Au mancat si mofturosii mei fara sa spuna nici macar „pas” :))

  13. Simona, multumesc! :*

  14. Adela, te astept…sa nu intarzii. :)) :*

  15. Lily, multumesc. Sigur ca te primesc… 😉

  16. Alina, da…bune de luat si la servici. 😉 :*

  17. Bianka, multumesc! :*

  18. Nil, multumesc mult! Ma bucur ca ti-au placut! :*

  19. Ufff Diana… imi place si mie atat de mult vasul asta incat nu ma pot abtine sa nu fac poze cu el. :)))
    Pupici cu lipici! :*

  20. Multumesc Pansy, draga mea! :*

  21. Liana, e plina fata! :))) Doar nu va poftesc la masa cu sticla goala. :))))

  22. Georgi, am notat… 1 clatita si 2 sticle de vin. Sau era invers? :))))

    Pup fata draga! :*

  23. Minoki…si ce te lauzi? :)))

  24. sanda-victorita says:

    ti se face pofta cand vezi asa ceva …am notat reteta .Intrebare: putem folosi si alta umplutura ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]