Clatite de post

de Miha
6504 vizualizări
Clatite de post pufoase

Daca acum 2 zile va tentam cu o portie de clatite cu banane, azi m-am gandit sa o fac din nou, dar cu o portie de clatite de post, sa fie pentru toata lumea 🙂 Pentru umplutura am ales niste portocale scaldate in sos dulce delicios. Pentru varianta mai rapida se poate folosi dulceata sau gem, dupa preferinta.

Clatite de post pufoase

Clatite de post

Daca acum 2 zile va tentam cu o portie de clatite cu banane, azi m-am gandit sa o fac din nou, dar… Prajituri de post clatite de post European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 1 cana apa minerala carbogazoasa
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 portocale
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zdravana de miere
  • 1 steluta de anason

Mod de preparare Clatite de post:

Punem intr-un castron faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul amestecand usor cu telul.

  • Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii.

Clatitele se coc pe ambele parti, in tigaia unsa cu putin ulei

Umplutura pentru clatite:

Stoarcem sucul de la 1 portocala. Celelalte 2 le curatam de coaja si le taiem felii potrivit de groase.

Adaugam in suc zaharul si mierea, amestecam putin sa se omogenizeze, punem feliile de portocala si steluta de anason si punem la foc mic. Fierbem pana sosul incepe sa se ingroase, timp in care intoarcem feliile de portocala de pe o parte pe alta.

Punem feliile de portocala cu tot cu sos peste clatite si servim.

Clatite de post cu portocale

Delicios!

poate vă plac și rețetele

47 comentarii

Vica in cucina 22 martie 2012 - 11:47

Ti-au iesit perfecte! Nu am incercat niciodata fara oua… O fi apa gazoasa secretul?

Răspuns
adina 24 ianuarie 2020 - 13:18

Asa cred si eu

Răspuns
Miha 22 martie 2012 - 11:51

Multumesc Vica! Te pup. :*

Da, apa carbogazoasa le face sa fie pufoase.

Răspuns
Fancy Cake 22 martie 2012 - 12:46

Super ti-au iesit!

Răspuns
Beth 22 martie 2012 - 13:05

Une vrai tentation!

Răspuns
Daniela 22 martie 2012 - 18:11

Daca sint de post, trimite vreo 6-7-8 bucati si la mine…

Răspuns
TeoBucatar 22 martie 2012 - 19:29

O idee buna,imi ca un desert sa contina si fructe.Eu numai asa reusesc sa pacalesc mofturosii sa inghita si ceva vitamine:)

Răspuns
andra anduta 14 noiembrie 2013 - 22:18

da vitaminele sunbt ff bune

Răspuns
Timea 22 martie 2012 - 19:44

Tare bun desertul tau!

Răspuns
Haplea 22 martie 2012 - 19:53

O idee excelenta pentru post!!!

Răspuns
Licuta Marin 22 martie 2012 - 19:59

Delicioase!!!Pupici!

Răspuns
felis 22 martie 2012 - 21:39

Cat de bine arata clatitele!… Pufoase… si de post!…

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 22 martie 2012 - 21:57

Bunica imi facea tot postul clatite fara lapte si oua,si tare bune mai erau.Mi-ai adus aminte de ele.Pupici!

Răspuns
fantezie in bucatarie 23 martie 2012 - 7:08

le stiu! sunt gustoase!arata foarte bine!!

Răspuns
Retetele lui Ari 23 martie 2012 - 9:39

cat de frumos arata, f vesela farfuria ta 🙂

Răspuns
dia_diana58 23 martie 2012 - 11:32

Ce dantelate sunt !!! Mmmmmmmmmmmmmmmm , cred ca mi-ai facut pofta de clatite … ma faci sa stau iar in picioare si asta nu-i bine .Te declar vinovata !:d

Răspuns
catkitchen 23 martie 2012 - 11:43

Un deliciu !!! Si eu am maine in plan clatite 😉 … We placut !!!

Răspuns
Miha 23 martie 2012 - 14:55

Diana..recunosc…sunt vinovata. :))) Te pup si spor la copt clatite.

Răspuns
Miha 23 martie 2012 - 14:56

Multumesc mult de aprecieri dragelor! Trimit cate o portie generoasa la fiecare in parte. :)) Va pup!

Răspuns
Anonymous 24 martie 2012 - 13:06

bun bun bun

Răspuns
Tudor Elena Cristina 26 martie 2012 - 9:35

Mmmmmmmm….cu siguranta o sa le incerc si eu!!! multumesc de retetaa si ..o zi frumoasaa!!

Răspuns
Miha 26 martie 2012 - 10:10

Zi frumoasa si tie Elena! :*

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:38

Imi plac si mie!!pup!!

Răspuns
Nyx 11 aprilie 2012 - 10:50

Arata extraordinar! Pot fi facute totusi si cu apa plata?

Răspuns
Miha 11 aprilie 2012 - 11:43

Apa minerala le ajuta sa devina mai pufoase, dar se poate folosi si apa plata bineinteles. 🙂

Răspuns
Anonymous 13 august 2012 - 11:41

foarte bun pup

Răspuns
Anonymous 21 august 2012 - 20:52

dar pot sa le fac si fara umplutura?

Răspuns
Miha 22 august 2012 - 6:56

Evident ca se pot face si fara umplutura. Sa ai grija, in acest caz, s-ar putea sa mai trebuiasca zahar in aluat. Depinde de cat preferi de dulce. 🙂

Răspuns
Andreea Oprea 31 august 2012 - 14:22

Cam cate clatite ies din ce ai scris tu? 🙂

Răspuns
Miha 31 august 2012 - 14:26

Andreea, nu mai stiu exact cate clatite au iesit. Sa fi fost vreo 10. Dar depinde foarte mult de tigaia in care le coci, daca e mai mare sau mai mica. 🙂

Răspuns
yoly 12 aprilie 2013 - 11:38

mie m-i s-au lipit pe tigaie

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 11:47

Probabil ca trebuia sa mai pui putina faina in compozitie si sa ungi tigaia cu ulei. 😉

Răspuns
alay 15 aprilie 2014 - 11:18

poate a pus prea putin ulei mie mi-au esit foarte bune

Răspuns
Andrei 12 aprilie 2013 - 14:57

Eu am incercat dar nu mi-au iesit… se lipeau de cratita si chiar am respectat toate gramajele. Ce sa fac ca sa-mi iasa ?

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 15:02

Nu e necesar sa respecti la gram cantitatile… Asa cum ziceam in reteta… „Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii”

E posibil sa mai trebuiasca putina faina si sa ungi bine tigaia cu ulei.

Răspuns
ionica 16 aprilie 2013 - 19:02

draga Miha esti o persoana deosebita ati multumesc mult pentru aceste retete speciale!sa ne traiesti si sa nu ne uiti te pup!

Răspuns
Miha 17 aprilie 2013 - 18:20

Si eu multumesc! >:D<

Răspuns
andra anduta 14 noiembrie 2013 - 22:21

cea mai bn reteta de clatite am incercato si mia iesit ff gustoase

Răspuns
gabriela 29 decembrie 2013 - 14:03

a frost bune clatitele

Răspuns
Andreea 23 februarie 2014 - 16:52

Mmm..bune bune! Multumesc de reteta. Tocmai am devenit vegana si am nevoie de multe retete de genul. Ca si un mic adaos.. bineinteles, pentru persoanele care prefera clatitele cu ciocolata si nu gem, pot folosi in cazul clatitelor de post, crema de roscove cu alune de padure. Dupa parerea mea, e de 10 ori mai delicioasa decat orice crema de ciocolata din lume. O zi buna!

Răspuns
Lavi 23 februarie 2014 - 18:48

Super… nu am oua! 😀

Răspuns
filote 16 martie 2014 - 18:42

am sa incerc sa fac si eu .Cred ca sunt gustoase

Răspuns
codrina 25 iulie 2014 - 9:56

Nu mi a iesit de ce? Am pus tot ce trebuia va rog explicati mi!:)

Răspuns
Miha 25 iulie 2014 - 10:11

Ce anume nu ti-a iesit? Mi-e cam greu sa dau niste explicatii daca nu stiu prea multe 🙂

Răspuns
ramona 15 noiembrie 2014 - 15:48

o sa incerc si eu
sper sa-mi iasa bune:-*

Răspuns
Maria Andreici 5 ianuarie 2015 - 1:00

Uleiul se pune in clatite?
SARBATORI FERICITE!!!!!

Răspuns
Miha 5 ianuarie 2015 - 8:30

Da, in compozitia pentru clatite 😉

Răspuns

Lasă un răspuns