Aluat dulce

Colacei dulci

Reteta Colacei dulci

Colacei dulci

Ingrediente

  • Prima etapa:
  • 125 ml apa clocotita
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • A doua etapa:
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 25 ml apa calduta
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • A treia etapa:
  • 425 g faina
  • 1 lingurita sare
loading...

Mod de preparare Colacei dulci:

In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul, iar amestecul se raceste complet.

In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.

In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. Eu am pus totul la masina de paine, la programul de framantare plus dospire.

Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.

Intindem fiecare parte intr-un snur. Am folosit niste ulei la modelat, a fost mai usor decat cu faina.

Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra. Eu am pus zahar normal, ca de asta am avut 🙂

Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.

Foarte pufosi si buni!

RETETA IN IMAGINI

by Laura Adamache

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. So pretty and soft colaci 🙂

  2. Miha,am facut blatul acela de la Amandina,de ziceai tu ca-l faci la mai multe…si e super,ce bun e la gust si ce repede se face,si usor,:))…mersi de pont…pupici!
    Ah,stai ca acum ma duc sa fac si covrigii astia,ca imi ploua in gura,:))…si lui Robert al meu ii plac patiseriile,seamana cu mama-sa,:))
    Pupicei la familion!

  3. Si ?! Colacelul pentru mine, l-ai pus la pastrare ? ca daca nu… pling… Stii cum spun eu… da_mi si mie un colacel ca sint tare mititel (ma rog, mititica in cazul meu). Foarte bine arata colaceii tai.

  4. Maria,you are so pretty! 🙂 Kiss you!

  5. Mirela,ma bucur tare mult ca ti-a placut blatul. Mie imi place tare mult,se face usor si iese negresit! 😉

    Si lui Robert al meu ii plac patiseriile. 😉

    Pupici si de la noi!

  6. Multumesc cuscra draga! Am notat…voi face si colacei pentru cand vei veni. :))

    Pupici cu lipici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]