Paste / Retete culinare

Conchigli cu branza la cuptor

loading...

* 400 g paste conchigli
* 500 ml lapte
* 100 g cascaval
* 100 g mozzarella
* 2 linguri faina
* 50 g unt
* sare
* 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj)

Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete.

Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cubuletele de cascaval si mozzarella si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul. Se potriveste gustul de sare.

Ungem cu unt un vas termorezistent si punem pastele fierte.

Turnam sosul deasupra si uniformizam.

Presaram cu cascaval ras

si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Se serveste cald.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Ador pastele sub orice forma! Si mai ales cu brinza, mmm..

  2. Ce bine arata. Deja imi ploua in gura si abia am mancat.
    O sa incerc si eu.

  3. ce faine scoici ai facut cu cascaval, yamiii,au mancat piticii 🙂

  4. Mihaaaaa!ce grozave trebuie sa fie!
    Si cu ce pofta s-au mincat!
    Poze faine!

    Te pup si o zi frumoasa!

  5. Yammy…Eu sunt o mare amatoare de paste :)) Insa iti multumesc pentru reteta mai ales gandindu-ma la Ilana 🙂
    PS. Conteaza foarte mult forma pastelor? Adica as putea folosi penne sau fusili?

  6. Veronica, buna dimineata!
    Hai la o cafea mai intai. 😉 Si p-aia te invit si la masa. :)))

  7. Multumesc Mariana! O zi buna si tie!

  8. Adela, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta. 😉 Sper sa-i placa si Ilanei.

    Nu cred sa conteze forma pastelor prea tare. Eu am mai incercat o reteta asemanatoare cu fusilli si au iesit bine. Voi pune curand si reteta. 😉

    Pup si o zi buna!

  9. Claudia, iti dai seama ca in principal pentru pitici am facut. Si chiar le-a placut…si chiar au mancat…:))

  10. Natalia, si noua ne plac. Si ma bucur tare mult pentru ca asa pot sa le mai dau cate ceva ce n-ar accepta in mod normal sa manance…legume, branza…Of of…

  11. Frumoase poze, frumos preparat.Felicitari, Miha!
    Ozi buna!

  12. F apetisante!

  13. Miha draga mea, m-ai ucis. Daca nu fac fac reteta asta urgent o sa mor de pofta. te pup

  14. Buna, Miha!
    Vreau sa-ti zic ca te apreciez f. mult! Te-am recomandat si colegelor mele! Cu toate suntem incantate de retetele tale! Exceptie nu face nici aceasta reteta delicioasa care a fost savurata din plin si de fetita mea de 5 ani!

  15. Larisa, multumesc!
    Ma bucur tare mult ca va plac retetele mele. Va imbratisez si va mai astept pe la mine!

    O zi buna!

  16. mariana says:

    Simple si delicioase. Multumim si o zi buna.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]