Aperitive / Retete culinare

Cordon Bleu

loading...

Daca va plac snitelele din piept de pui nu se poate sa nu va placa si aceasta reteta. Si copiilor mei a placut mult, dar au scobit cascavalul. :)))

* 1 piept de pui
* ~ 100 g cascaval
* 8-10 felii sunca (in functie de cat de mari ies bucatile de piept)
* sare si piper
* cimbru si busuioc
* 1 ou
* 2 linguri faina
* pesmet
* ulei pentru prajit


Pieptul de pui se feliaza. Fiecare jumatate de piept se taie in doua. Vom avea astfel 4 bucati pe care le acoperim cu folie alimentara si le batem cu ciocanul de snitele pana se subtiaza.

Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. sau oricare alte condimente va plac. Acoperim toata suprafata cu felii subtiri de sunca si 1 felie de cascaval. Felia de cascaval o punem doar pe un capat. Se ruleaza cat mai strans.

Oul se bat bine cu un praf de sare, se adauga faina si se omogenizeaza. Pesmetul se pune pe o farfurie. Fiecare rulou se trece prin compozitia de ou cu faina, apoi prin pesmet. Pesmetul trebuie sa acopere foarte bine ruloul, mai ales pe capete, sa nu se scurga cascavalul ce se va topi in timpul prajirii.

Daca doriti o crusta mai groasa operatiunea se va repeta.

Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. o minunatie!am facut si eu,dar cu carne de vita,ca de asta aveam…minunata reteta!

  2. Arata foarte gustos

  3. Cat de apetisant arata…Multumim de reteta! Pupici !

  4. A… daca e cu cascaval… sigur o sa ii placa lui Mihai… prin urmare trebuie sa incerc si eu reteta asta..

  5. Multumesc mult de aprecieri fetelor!

  6. cordon bleu,as putea sa-i fac fetitei mele in fiecare zi ca nu s-ar satura,i place cald,sau incalzit la microunde

  7. Doinita, si alor mei le place. Daca n-as insista pe langa ei sa manance diversificat, ei ar vrea toata ziua numai snitele, cordon bleu si chiftelute. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]