Fursecuri / Retete de prajituri

Cornulete cu nuca si vanilie

Iubesc prajiturile, mai ales acele prajituri de casa care se fac repede si usor. 😀  Asa, ca aceste cornulete. Se fac atat de usor incat n-am avut nici o problema in a „invarti” la ele impreuna cu Amira.  Cu siguranta Mosul va fi foarte incantat ca micuta e atat de harnica, dar mai ales de aceste cornulete cu nuca, fragede si bune. 😉

cornulete cu nuca si vanilie

cornulete cu nuca si vanilie 2

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 100 g nuca macinata
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • zahar pudra pentru finisare
loading...

Mod de preparare Cornulete cu nuca si vanilie:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si migdale. La sfarsit se incorporeaza nuca macinata si faina amestecata cu un praf de copt si un praf de sare. Dam aluatul la frigider pentru vreo jumatate de ora.

Se rup bucati din aluat si se modeleaza sub forma de suluri subtiri, cat un deget, apoi li se dau forma de cornulete, potcoava sau curcubeu, cum le-a zis fii-mea. :))) Spuneti-le si voi cum va place! 🙂

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 minute, pana se rumenesc usor.

Punem zahar pudra intr-o farfurie si tavalim cornulete, bine bine, pe toate partile. Atentie cum le manevrati, ca sunt foarte fragede.

cornulete cu nuca si vanilie 3

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Mie imi plac la nebunie aceste cornulete..Mult spor in continuare!!!

  2. Craciun fericit alaturi de cei dragi si sa-ti aduca mosul tot ce ti-ai dorit! <3

  3. balan mariuk says:

    trebuie sa va spun ca am incercat acele cornulete si sunt foarte usor de precatit si pot si eu sa le fac si am doar 9 ani.

  4. Te-am selectat pentru blogul anului 2012 http://pusikmea.blogspot.ro/2012/12/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html
    Sarbatori fericite si La multi ani in noul an!!!!

  5. ana says:

    Buna,Ai idee la ce temperatura ar trebui fixat un cuptor electric? Multumesc.

  6. silvia says:

    vreu sa le incerc mine. arata super

  7. silvia says:

    buneee. le-am testat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]