Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

de Miha
7536 vizualizări
Cornuri cu cacao si ciocolata

 

Cornuri pufoase cu cacao – reteta pas cu pas. Aluat cu cacao pentru cornuri pufoase. Cornuri pufoase umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri cu cacao pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu altceva, gem sau nuci sau rahat, eu am folosit Finetti 😉

Cornuri cu cacao si ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la… Aluat dulce cornuri pufoase, cornuri cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat pentru cornuri pufoase:
  • 500-525 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml lapte in care am dizolvat 2 lingurite de Nesquik
  • 80 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 75 g unt
  • 2 linguri ulei
  • coaja de portocale Finesse
  • crema de ciocolata Finetti pentru umplutura
  • 1 lingura miere pentru uns cornurile

Mod de preparare Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata:

Pentru framantat aluatul pentru aceste cornuri pufoase eu folosesc de obicei masina de paine, dar la fel de bine se poate framanta si manual.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim usor, cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve.

In cuva masinii de paine (sau in castron) amestecam faina cu cacaoa si drojdia uscata. In timp ce am pornit programul de framantare turnam amestecul de lapte cu unt si dupa ce s-au inglobat toate ingredientele turnam si uleiul.

  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca este prea moale. Trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul se lasa la dospit cca o ora, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde sub forma rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Se taie sub forma de raze, eu am taiat 8, dar se pot taia si mai multe, obtinand astfel mai multe cornuri mai mici.

Pe baza fiecarei raze se pune cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi se ruleaza catre varf. Cornurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crecut cca 20-30 de minute, apoi se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Mierea se dizolva cu 1-2 linguri apa calduta si se ung cornurile coapte. Se mai dau 5 minute la cuptor.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

aluat pentru cornuri pufoasecum se fac cornuri pufoasecornuri pufoase

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

carmi 10 octombrie 2017 - 13:14

arata absolut fantastic. delicios!

Răspuns
Miha 11 octombrie 2017 - 7:16

multumesc 🙂

Răspuns
Service GSM 12 decembrie 2017 - 14:12

Foarte bun!

Răspuns

Lasă un răspuns