Aluat dulce

Cornuri cu nuca si ciocolata

Cornuri pufoase de Bratislava

Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt nevoita sa le fac cate ceva, mai ales ca le pot pune si in pachetelul de la scoala. 😉 Daca voi nu mergeti la scoala :))) le puteti savura dimineata la micul dejun 😉 cu cafea sau cu lapte, vedeti voi!

Cornuri pufoase de Bratislava

Cornuri pufoase de Bratislava

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 550- 600 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata
loading...

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Dam aluatul la rece, apoi pregatim umplutura.

Miezul de nuca si ciocolata rupta bucatele le punem in vasul robotului de bucatarie si mixam pana la consistenta dorita.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati mici de cca 50 g (sau mai putin, in functie de cat de mari vrei sa fie cornurile) . Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, care mai apoi se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Punem cate 1-2 lingurite de umplutura si rulam. Ruloului astfel obtinut ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Lasam putin la crescut apoi le ungem cu galbenus de ou „desfacut” cu putin lapte.

Aluat pentru cornuri

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc frumos.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu nuca si ciocolata

Sursa de inspiratie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Si eu merg la gradi si mai stiu cat de bune sunt :))) Muaaah!

  2. Ils sont superbes et sans doute bien délicieux!
    Bisous et bon weekend

  3. CICI says:

    NU SE PUNE LA CRESCUT COCA?

  4. cata says:

    foarte bune. le-am facut azi, cu rahat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]