Aluat dulce

Cornuri cu nuca si ciocolata

Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt nevoita sa le fac cate ceva, mai ales ca le pot pune si in pachetelul de la scoala. ­čśë Daca voi nu mergeti la scoala :))) le puteti savura dimineata la micul dejun ­čśë cu cafea sau cu lapte, vedeti voi!

Cornuri pufoase de Bratislava

Cornuri pufoase de Bratislava

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 550- 600 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata
loading...

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Dam aluatul la rece, apoi pregatim umplutura.

Miezul de nuca si ciocolata rupta bucatele le punem in vasul robotului de bucatarie si mixam pana la consistenta dorita.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati mici de cca 50 g (sau mai putin, in functie de cat de mari vrei sa fie cornurile) . Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, care mai apoi se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Punem cate 1-2 lingurite de umplutura si rulam. Ruloului astfel obtinut ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Lasam putin la crescut apoi le ungem cu galbenus de ou „desfacut” cu putin lapte.

Aluat pentru cornuri

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc frumos.

Pofta buna! ­čśë

Cornuri pufoase cu nuca si ciocolata

Sursa de inspiratie

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Si eu merg la gradi si mai stiu cat de bune sunt :))) Muaaah!

  2. Ils sont superbes et sans doute bien d├ęlicieux!
    Bisous et bon weekend

  3. CICI says:

    NU SE PUNE LA CRESCUT COCA?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]