Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Coronita cu carne

Nu stiu care o fi originea acestei retete culinare, eu o stiu de mai multa vreme, chiar de pe vremea cand nu faceam poze la mancare :)) Cert e ca multa lume a facut-o si modificari a suferit de-a lungul vremii. Cu toate acestea Coronita cu carne va arata intotdeauna foarte bine printre alte aperitive de pe orice masa festiva

Tarta aperitiv

Ingrediente

  • Pentru aluat:

     

  • 150 ml apa
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:

     

  • 1 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde

     

  • In plus, mai avem nevoie de:

     

  • cateva felii de mozzarella
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • susan
loading...

Mod de preparare Coronita cu carne:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde intr-o tava (de tarta, am pus eu) unsa cu ulei. Se ridica putin aluatul si pe marginea tavii. Se aseaza umplutura pe margine, formand un inel.

Tarta cu carne

Se acopera cu felii subtiri de mozzarella. Mijlocul se cresteaza cu un cutit sau cu o rola de taiat aluatul, in forma de stea, formand 8 triunghiuri. Fiecare triunghi se trage apoi peste carne, lipind varful de marginea aluatului. Galbenusul il „desfacem” in putin lapte, apoi ungem coronita cu o pensula. Presaram cu susan.

Cum se face tarta aperitiv

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste, in jur de 30-40 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.

Tarta aperitiv cu carne

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

29 Comentarii

  1. da…tare bine mai arata! din nou ai bifat o reusita! imi place plusul ce l-ai adus retetei ( feliile de mozarella ce gratineaza carnea!!! )- o idee originala !

  2. Minunat miine o fac si eu

  3. in loc de mozarella pot pune cascaval? iese oare?? ca arat foarte fancy si as face si eu..

  4. Superba realizare!

  5. Ofelia, multumesc de aprecieri draga mea! Pup!

  6. Bianka, multumesc!
    Ma bucur ca ti-a placut si ca o vei face. N-o sa-ti para rau. 🙂

  7. Alina, poti pune si cascaval, de ce nu? Eu doar mozzarella aveam in casa atunci cand am facut, altfel n-as fi avut retineri sa pun cascaval. :))
    Pupici draga mea!

  8. aaa.super….fac si eu!!!!!!

  9. Super frumoasa tarta, imi place mult cum ai impaturit-o 🙂 Pupici!

  10. Arata tare bine,ma tenteaza si cred c-am s-o prestez in we.Te pup!

  11. Nici la astea nu ma inviti? Vrei sa nu dorm noaptea?

  12. Arata fff bine! Imi plac si ingredientele, ce mai , o reteta super! Puup!

  13. ce bine arata,vreau o portie

  14. Ce faina-i! Si cred si tare buna.
    Somnic bun <3.

  15. arata divin!as putea manca asa ceva zilnic.pupicei

  16. ai mainile si priceperea unei zeite!
    in rest…i’m speachless!!!
    (ilda76)

  17. Vai ce bine arata…Vreau si eu sa o incerc. Cum e mai buna de servit, calda sau rece?

  18. Ralu, noi am papat-o calda. Dar cred ca e buna si rece. 😉

  19. Ilda, multumesc! Ma flatezi draga mea! Pupici! :*

  20. Sarah, te invit cu drag la masa! :*

  21. Gabi, multumesc!
    Buna dimineata, la pranz. :)))) Pup fata draga!

  22. Nadina, te astept. Sau vrei sa fac un colet? :))))
    Besos! :))

  23. Adela, multumesc mult. Esti o draguta si te pup cu foc! :*

  24. Mino, noaptea e pentru dormit nu pentru gandit la mancaruri care ingrasa. :)))

  25. Flory, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut si ca o vei face. Pup!

  26. Diamar, multumesc! Sa ai o zi frumoasa! 🙂

  27. Multumesc Alina! Nu e ideea mea, am vazut si eu la altii. :)) Pup cu drag!

  28. Alina, sa ai spor. Abia astept sa o vad si la tine. :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]