Dulciuri

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

O vreme aproape ca uitasem de pozele de la reteta asta. Cand le-am gasit, capsunile au cam disparut din piata si le-am tot plimbat de ici colo, dintr-un folder in altul. Pana la urma m-am decis sa scriu totusi si reteta asta, ca pana la urma sosul de capsuni se poate inlocui cu un sos facut din orice alt fruct sau cu ciocolata…sau cu caramel… :))

Fetita mea iubeste fructele, dar sa le manance in stare cruda nu in dulceata sau in vreo prajitura cu fructe. Dar uneori se mai intampla sa si ramana si sa-si piarda din savoare. Asa s-a intamplat si cu niste capsuni si cum nu erau totusi de aruncat le-am transformat intr-un sos delicios pe care oricat m-am gandit nu l-am putut asocia decat cu aceste cosulete de bezea 😉

Cosulete de bezea cu crema de vanilie si sos de capsuni

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite zeama de lamaie (sau otet)
  • 2 lingurite amidon
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • ~50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • ~250 g capsuni
  • zahar dupa gust

Mod de preparare Cosulete de bezea cu crema de vanilie:

Sosul de capsuni:

Punem capsunile intr-o craticioara si le presaram cu zahar, apoi le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta. Punem la fiert la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa la racit.

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie, esenta de vanilie si amidonul. Omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cosulete de bezea

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si adauga untul. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Cosuletele de bezea se umplu cu crema de vanilie si se stropesc cu sos de capsuni. Se servesc imediat.

Pofta buna! 😉

Bezea cu crema de vanilie

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ce bunatate!! Am salvat reteta si voi incerca preparatul! 😉

  2. miha roman says:

    Ce bine arata.spune-mi te rog pe cate grade sa punem cuptorul la preincalzit?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]