Dulciuri / Inghetata

Cosulete de bezea cu inghetata

Tare mi-a fost dor de voi cat am lipsit! Sunt sigura ca si voua de mine! :)))

Problema e ca dupa vacanta nu prea am chef si spor la gatit. Incerc sa-mi intru in ritmul normal al vietii de zi cu zi si sa las in urma marea cu ale sale valuri.

Pentru astazi va propun o reteta de desert, cosulete de bezea cu inghetata. Un desert savuros ce l-am papat pana la ultima bucatica, dar care n-am mai apucat sa vi-l arat si voua inainte de a pleca, pierduta fiind printre bagaje. :))

rasarit de soare pe malul marii

Cosulete cu inghetata

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 300 g albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • Pentru inghetata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Cosulete de bezea cu inghetata:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea. 

foi de bezea

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute.

Pentru inghetata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.

Cosulete de bezea umplute cu inghetata de ciocolata alba

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. M-ai cucerit!In weekend experimentez si eu,arata f. yuuumy!

  2. Chiar mi-ai lipsit. Sper ca te-ai relaxat in concediu. In ceea ce priveste aceasta specialitate….n-am cuvinte.

  3. Imi este dor si mie de mare. Cosuletele tale cu bezea sunt nemaipomenit de frumoase. Un desert de lux:)

  4. Elegante! Numai bune pentru vremuri ca astea 🙂

  5. Bine ai revenit !!! Arata extrem de bine desertul tau !!!

  6. Bine ai revenit !Minunat si racoritor desertul tau!Pupici

  7. Bine ai revenit draga mea! Imaginea cu care incepi postarea te inbie parca sa visezi si sa calatoresti cu ochii inchisi…minunate valuri!
    E greu sa reintri la normal, presimt ca asa voi fi si eu, mai ales ca voi fi plecata 2 saptamani 😛
    Desertul este foarte inspirat si de efect, bravo draga mea!
    Pupici 🙂

  8. Anonymous says:

    Delicate precum spuma valurilor sunt cosuletele! Poţi să-mi spui cam câte albusuri ai folosit? Am 4 la congelator si mă tot invarteam pe lângă ele… Oare iese ok bezeaua din albusuri congelate?

  9. De obicei eu pastrez la congelator albusurile ce-mi raman de la diverse retete, apoi le folosesc atunci cand am nevoie, asa cum am facut acum, in cazul acestor cosulete.

    In medie albusul de la 1 ou cantareste 40 g, deci aici e vorba de cca 8 oua.

    Spor la treaba. 🙂

  10. Ai venit cu forte proaspete din vacanta ca deja ai pregatit o super bunatate.Pup!

  11. Sunt convinsa ca e o adevarata nebunie a gustului!!! Dar stii ca pe acestea mie cam „frica” sa le incerc?!:)) Culmea, bezele faceam pe la 12 ani…era singurul desert pe care-l preparam!
    Pupicei!

  12. Imi place cum arata! Bine ai revenit, sa ai spor la bucatareala! Pupici!

  13. Erata: „mi-e”! :blushing

  14. felicia mangalia says:

    super cosuletele…!!!!!!!!! unde ai fost la mare?multi pupici de la malul marii!

  15. Va multumesc tare mult de primirea calduroasa! :* :* :*

  16. felicia mangalia says:

    Miha ,tu esti cel mai curajos bloger in ale gatitului pe caldurile astea. Ce gatesti azi, am nevoie sa ma inspir.

  17. Felicia, am fost pe aici pe la noi. In Navodari, mai exact. 🙂

  18. Felicia, inca nu stiu ce gatesc azi… inca nu mi-am terminat de baut cafeaua. :))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]