Cosulete de bezea cu inghetata

de Miha
1849 vizualizări
Cosulete cu inghetata

Tare mi-a fost dor de voi cat am lipsit! Sunt sigura ca si voua de mine! :)))

Problema e ca dupa vacanta nu prea am chef si spor la gatit. Incerc sa-mi intru in ritmul normal al vietii de zi cu zi si sa las in urma marea cu ale sale valuri.

Pentru astazi va propun o reteta de desert, cosulete de bezea cu inghetata. Un desert savuros ce l-am papat pana la ultima bucatica, dar care n-am mai apucat sa vi-l arat si voua inainte de a pleca, pierduta fiind printre bagaje. :))

rasarit de soare pe malul marii

Cosulete cu inghetata

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 300 g albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
  • Pentru inghetata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Cosulete de bezea cu inghetata:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit adaugam zeama de lamaie si amidonul, omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Golurile dintre cosulete le puteti umple cu bezele mici ce le puteti savura apoi la o cafea. 

foi de bezea

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa, pentru cca 50 de minute.

Pentru inghetata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se da la congelator, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Se mixeaza crema pana incepe sa capete consistenta. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Cosuletele de bezea se umplu cu inghetata de ciocolata si se servesc imediat, cu sos de ciocolata amaruie si o limonada cu menta.

Cosulete de bezea umplute cu inghetata de ciocolata alba

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Buburuza Bubu 24 iulie 2012 - 16:10

M-ai cucerit!In weekend experimentez si eu,arata f. yuuumy!

Răspuns
Ghiocel07 24 iulie 2012 - 16:51

Chiar mi-ai lipsit. Sper ca te-ai relaxat in concediu. In ceea ce priveste aceasta specialitate….n-am cuvinte.

Răspuns
Carol 24 iulie 2012 - 18:07

Imi este dor si mie de mare. Cosuletele tale cu bezea sunt nemaipomenit de frumoase. Un desert de lux:)

Răspuns
The Wandering Oltean 24 iulie 2012 - 19:34

Elegante! Numai bune pentru vremuri ca astea 🙂

Răspuns
catkitchen 24 iulie 2012 - 20:08

Bine ai revenit !!! Arata extrem de bine desertul tau !!!

Răspuns
FLORY 25 iulie 2012 - 5:01

Bine ai revenit !Minunat si racoritor desertul tau!Pupici

Răspuns
Delicious Flavours 25 iulie 2012 - 5:51

Bine ai revenit draga mea! Imaginea cu care incepi postarea te inbie parca sa visezi si sa calatoresti cu ochii inchisi…minunate valuri!
E greu sa reintri la normal, presimt ca asa voi fi si eu, mai ales ca voi fi plecata 2 saptamani 😛
Desertul este foarte inspirat si de efect, bravo draga mea!
Pupici 🙂

Răspuns
Anonymous 25 iulie 2012 - 8:24

Delicate precum spuma valurilor sunt cosuletele! Poţi să-mi spui cam câte albusuri ai folosit? Am 4 la congelator si mă tot invarteam pe lângă ele… Oare iese ok bezeaua din albusuri congelate?

Răspuns
Miha 25 iulie 2012 - 8:38

De obicei eu pastrez la congelator albusurile ce-mi raman de la diverse retete, apoi le folosesc atunci cand am nevoie, asa cum am facut acum, in cazul acestor cosulete.

In medie albusul de la 1 ou cantareste 40 g, deci aici e vorba de cca 8 oua.

Spor la treaba. 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 25 iulie 2012 - 9:21

Ai venit cu forte proaspete din vacanta ca deja ai pregatit o super bunatate.Pup!

Răspuns
ilda76 25 iulie 2012 - 15:47

Sunt convinsa ca e o adevarata nebunie a gustului!!! Dar stii ca pe acestea mie cam „frica” sa le incerc?!:)) Culmea, bezele faceam pe la 12 ani…era singurul desert pe care-l preparam!
Pupicei!

Răspuns
Adela Zilahi 25 iulie 2012 - 19:29

Imi place cum arata! Bine ai revenit, sa ai spor la bucatareala! Pupici!

Răspuns
ilda76 25 iulie 2012 - 21:54

Erata: „mi-e”! :blushing

Răspuns
felicia mangalia 26 iulie 2012 - 6:48

super cosuletele…!!!!!!!!! unde ai fost la mare?multi pupici de la malul marii!

Răspuns
Miha 26 iulie 2012 - 6:52

Va multumesc tare mult de primirea calduroasa! :* :* :*

Răspuns
felicia mangalia 26 iulie 2012 - 6:52

Miha ,tu esti cel mai curajos bloger in ale gatitului pe caldurile astea. Ce gatesti azi, am nevoie sa ma inspir.

Răspuns
Miha 26 iulie 2012 - 6:53

Felicia, am fost pe aici pe la noi. In Navodari, mai exact. 🙂

Răspuns
Miha 26 iulie 2012 - 6:56

Felicia, inca nu stiu ce gatesc azi… inca nu mi-am terminat de baut cafeaua. :))))

Răspuns

Lasă un răspuns