Aperitive / Retete culinare

Cosulete de foietaj cu branza

Iar o sa-mi spuna prietena mea Diana…”tu chiar mananci ciudatenia asta de branza?” :))) Gorgonzola nu este o branza care sa-mi placa in mod expres, dar in aceaste cosulete de foietaj si in combinatie cu celelalte feluri de branza a fost buna ­čśë

Cosuletele sunt delicioase si se preteaza foarte bine la o masa festiva. Evident ca puteti combina si alte feluri de branza, dupa cum va este preferinta.

Cosulete de foietaj cu branza

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • cateva felii de rosii uscate marinate
  • capere
  • frunze de busuioc
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Cosulete de foietaj cu branza:

Aluatul de foietaj se lasa se se dezghete la temperatura camerei.

Toate cele 3 feluri de branza se taie bucatele si se pun intr-un castron. Saram si piperam dupa gust, adaugam busuiocul tocat, rosiile tocate si caperele. Omogenizam amestecand usor cu lingura.

Amestec de branzeturi si rosii uscate

Daca folositi tava speciala pentru briose tapetati fiecare forma cu hartie de copt. Daca aveti forme de silicon nu mai este necesar sa puneti hartie de copt.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, atata cat sa incapa in forma si colturile sa ramana in afara, formand astfel un cosulet. Umplem fiecare cosulet cu amestecul de branza

Cosulete de foietaj umplute

si dam tava la cuptor la foc mediu, pana cosuletele se rumenesc usor.

Se scot din forme pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Cosulete de foietaj cu branza

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Foarte frumoase cosuletele!!!

  2. Diana says:

    :)) Ce-am mai ras , fata draga … primul cuvant vazut a fost denumirea acelei branze =)) si eram sa si sterg pagina , apoi am zis ,, hai , sa citesc ” si-atunci am vz ce-ai scris despre mine …
    Daca nu te superi te-as intreba din nou , sper sa nu te supere prea tare ,,prietena ta „- uuuuuuuuuu , ce ma bucur cum ai spus ,, prietena mea Diana „… ptr asta chiar te iubesc , dar tu stii asta ; era frumos sa am si eu o fata asa ca tine , muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah .
    Daca aceste cosulete au placut minunilor tale , e ok

  3. Diana says:

    Back … Ai creat asa ceva in cinstea nasterii printului mostenitor al MB ? :))

  4. lulu says:

    Mmmm,ce bune trebuie sa fie!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]