Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Cotlet de porc in crusta de condimente

Iata-ne ajunsi si in week-end. O buna ocazie sa incingem cuptorul pentru o friptura de porc delicioasa. O fi vara si cald…si-or fi ele bune si legumele, dar parca tot mai bun e porcu’ :)))


cotlet de porc (nu mai stiu exact cat a cantarit, sa fi fost vreun kil)

1 lingura miere
1 lingura ulei cu busuioc
1 lingura sos de soia
1 lingura boia de ardei
1 lingurita sare
fulgi de ardei iute
jumatate pahar cu vin

1 lingura boabe de piper mozaic
1 lingura boabe de mustar
1 lingura boabe coriandru

Cotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie.

Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul,sosul de soia, boiaua de ardei, sarea si cativa fulgi de ardei iute. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe toate partile, acoperim cu o bucata de folie si dam la rece pentru vreo 2 ore.

Pe o bucata de folie de aluminiu amestecam boabele de piper, coriandru si mustar. Tavalim bucata de carne prin amestecul de boabe, apoi punem intr-o tava sau vas termorezistent. Turnam vinul in tava si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 50-60 de minute, pana carnea este bine patrunsa si rumena.

Si daca tot aprindeti cuptorul va propun sa faceti si o portie de cartofi gratinati, merg de minune ca garnitura.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ai dreptate,am un carnivor inrait in familie si stiu ca si el e absolut de acord.Arata grozav!Pupici

  2. Arata extraordinar, tare mult imi place carnea cu multe condimente! pup

  3. Vai cat de bine arata!!!

  4. Wawwww..Arata senzational!

  5. Mmmm ce bunatate ai preparat tu aici!!!!

  6. Foarte Delicios !Imi place ingredientele… de retinut reteta pe viitor!xoxo

  7. Va rog sa ma iertati ca va deranjez vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol despre fetita mea Leontina Nicoleta care are nevoie urgent pentru a se opera in America in clinica din Detroit. Diagnosticul fiind retinopatie de prematuritate.
    Mai multe detaliI le gasiti pe adresa de blog: http://leontinanicoleta.blogspot.ro/
    0769244865-mama-Violeta Calin
    Va multumesc pentru sprijinul acordat.
    Astept mesajul d-voastra la adresa de e-mail violetaleontina@yahoo.com
    Va multumesc anticipat!

  8. waw,ce deliciu ai facut tu aici!!e bun tare de tot!!
    pup si o zi buna!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]