Aluat dulce / Retete de prajituri

Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine

loading...

Copiilor le place cozonacul, mie nu prea. :)) Mai mult ma sperie, probabil, framantatul si atunci nu-mi mai trebuie si spun ca nu-mi place. :))) Astfel ca, am incercat varianta aceasta la masina de paine. Seamana intr-adevar cu o paine, dar va asigur ca e bun ca un cozonac. :))

2 oua
100 ml lapte
60 g unt
7 g drojdie uscata + 1 lingura zahar
1 lingura miere
50 g zahar
420 g faina
100 g ciocolata amaruie
100 g nuca
1 lingura coaja de portocala confiata

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si 1 lingura de zahar, dizolvate in putin lapte caldut. Lasam la crescut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam ouale, zaharul, mierea, untul topit,laptele ramas si faina cate putin, in timp ce masina framanta.

Selectam programul de baza al masinii de paine, iar la semnalul sonor adaugam ciocolata taiata cubulete, nuca taiata bucati si coaja de portocala.

Este gata cand vrea dumneaei, adica masina de paine. :))) In cazul meu, 3 ore. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. bun,bun ,sunt sigura!am facut si eu un cozonac simplu,neumplut,la masina de piine,reteta seamana cu a ta,e in draft-uri,am si uitat de el!:)
    o primavara faina sa aveti!:)

  2. ce frumos si crescut e!!!
    vreau si eu!

  3. O primavara frumoasa si …yumm, yumm!

  4. Cat de frumos si bine crescut Miha…arata tare delicios…o primavara magica iti doresc cu cer senin si muuult soare in viata ta! Si…multumesc!Acum merg sa fac fursecurile tale cu nuca… tare am poftit la ele…esti minunata!!!

  5. Iti doresc o primavara frumoasa si plina de bucurii.

  6. Anonymous says:

    zi-mi te rog, daca e bun si aromat tortul Sacher si daca crezi ca e potrivit pentru a celebra o zi de nastere? multumesc mult, cu respect,Mihaela!

  7. O primavara plina de fericire si impliniri!!! Pupici.

  8. O primavara senina , cu pace si iubire in suflet !:)

  9. Miha,

    Ma uit cat esti de firava si nu pot sa nu ma intreb cum iti menti silueta la cate bunatati faci.:)
    O primavara frumoasa iti doersc,plina de iubire.

  10. foarte bine arata, de-l mananci cu ochii
    FELICITARI

  11. Asta o so incerc azi

  12. mai mai, ce bun suna titlul, ce bun arata cozonacul din poza, dar ce m-ai mai pacalit tu pe mine… eu care credeam ca ma dai pe spate acum cu un cozonac din acela autentic moldovenesc, eventual mare, rotund si impletit!!! dar probabil ca nu stii reteta despre care spun, asa ca te provoc la batalie! in bucatarie! :))) (stii ca romanul s-a nascut poet.. iata ca se adevereste o dat in plus!) te pup, te iubesc si te doresc draga mea! in bucataria mea nu e nimeni care sa faca atatea bunataturi toata ziua… i’m forever in love de tine!!!! :))

  13. Multumesc tare mult tuturor pentru urari. Va doresc si eu din suflet o primavara frumoasa si calda.

  14. Alison, prietenii sunt buni si pentru aduceri aminte. :)))) Pupici cu lipici!

  15. Mihaela, tortul Sacher este foarte bun si ciocolatossss! :))) Eu as opta pentru ceva cu mai multa crema, dar asta e chestie doar de gust! :0

  16. Miha , acum i-am dat drumul ,,inteligentei” , cu acest minunat ( cred ca va fi si-al meu )cozonac … n-o fi el autentic si impletit moldovenesc , dar va fi cozonac .
    Pupici , ms de reteta si …….. astept 3 ore .

  17. Diana, sper sa va placa. :*

  18. anca v says:

    la masina mea de paine trebuie sa alec cantitatea de paine care va iesii 700, 1000 sau 1500 g …pe care ar trebui sa-l aleg tinand cont de ingredientele tale? nu stiu sa estimez :(..multumesc mult si tare mi-as dorii sa incerc acest cozonac

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]