Mancaruri cu peste / Retete culinare

Crap cu sos de rosii

loading...

Pe langa varianta de peste la cuptor pe care o fac ori de cate ori am ocazia, aceasta este o varianta care-mi place la fel de mult. Daca piticii mi-ar permite (sau mai bine spus, gusturile lor :))) ) as incerca si alte retete, dar deocamdata ma multumesc cu pasii mici pe care-i fac. :))) Pana nu demult nu acceptau decat peste prajit…


1 trunchi de crap
sare si piper
cimbru
1 lingura ulei aromat cu busuioc

1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 conserva rosii in suc propriu
1 ardei gras
sare si piper boabe
fulgi de ardei iute

Crapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc pe gratar, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Pe gratar coacem si ardeiul gras.

Ceapa si usturoiul tocate (se pot taia si bucati mai mari) se calesc usor in putin ulei de masline. Adaugam ardeiul tocat marunt, apoi turnam deasupra rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, fulgi de ardei iute si piper boabe. Fierbem sosul pana ajunge la consistenta dorita.

Servim pestele alaturi de sosul cald si mamaliga.

Pofta buna!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Très appétissant et très bien presenter, Bravo

  2. Inghit in sec 🙂

  3. si eu am avut azi peste la lucru, dar nu se compara cu minunatia asta! la cate de mult imi place pestele acuma as fugi acasa sa incerc reteta ta 🙂
    te pup!

  4. Mi-ai facut o pofta!!!

  5. Miha, imi place mult reteta ta, care este perfecta pentru caldurile din vara asta. Mi-ai facut pofta cu acel sos, imi place foarte mult ardeiul copt si cred ca sosul a avut un gust fantastic!xoxo

  6. Ma bucur atat de mult ca va place! Pentru ca intr-adevar e foarte bun.

    Va imbratisez si va multumesc!

  7. ce fericita esti ca piticii tai accepta pestele! al meu nici nu vrea sa auda!

  8. Mi-ai facut pofta de peste si nu am mai mancat de o groaza de timp. Eu il ador, dar nu prea ma pricep sa il cumpar/fac. Al tau arata delicios 🙂

    Pupici\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\1

  9. Pup si eu Andreea! Multumesc!

  10. Tare bun trebuie sa fioe! pup

  11. Oooo, arata nemaipomenit de imbietor! Te pup cu drag!

  12. Arata super delicios ce ai facut tu aici!

  13. Foarte frumos arata! Recunosc ca eu sunt mare iubitoare de peste, iar asta e pe gustul meu! 🙂

  14. Va multumesc mult de aprecieri si cuvinte frumoase! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]