Crema de portocale – Orange curd

de Miha
3099 vizualizări

O crema de portocale fina si delicioasa, ce o puteti folosi la prepararea unor retete de prajituri, sa umpleti niste clatite sau sa incropiti o delicioasa inghetata, asa cum am facut eu. Dar data viitoare am de gand sa incerc prajitura cu lamaie si gem de zmeura.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml suc de portocale
  • 75 g unt

 

Mod de preparare:

Zaharul se dizolva in sucul de portocale, apoi se pun la fiert. Se aduce la punctul de fierbere.

Ouale se bat, apoi se toarna peste ele sucul fierbinte, amestecand usor. Se pune pe foc mic (sau la bain-marie) si se amesteca usor pana la fierbere. Compozitia nu trebuie sa dea in clocot.

Compozitia se fierbe pana se ingroasa, in acest timp amestecand continuu, apoi se adauga untul moale si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa pana la racirea completa.

poate vă plac și rețetele

36 comentarii

FLORY 7 mai 2012 - 5:13

Si eu am in plan un lemon curd,imi place crema ta maxim!Pupici

Răspuns
Beth 7 mai 2012 - 6:18

Cette crème et excellente sa couleurs et très belles, très bon travail!

Bisous

Răspuns
Emily 7 mai 2012 - 8:29

nu pot sa cred 🙂 gand la gand cu bucurie :)) eu am facut lemon curd 😉
arata minunat si e super super delicios! Te pup scumpa mea! O zi minunata!

Răspuns
Poliana 7 mai 2012 - 8:35

Ce frumos si ce cremos arata! 😉
Trimite un borcanel si la mine 😛
Pupici

Răspuns
Miha 7 mai 2012 - 10:24

Multumesc dragelor! Va pup!

Răspuns
Angelica 7 mai 2012 - 12:45

Ce bine arata Miha!!!

Scrie-ma si pe mine pe lista daca tot imparti borcanele cu delicii de astea…da’ sa sti ca ala cu crema de ciocolata promisa inca nu l-am primit:-(
Sa sti ca am sa o incerc si eu cu proxima ocazie.
Poza cu ouale e superba…imi place mult.
Te pup!

Răspuns
Ruxy 7 mai 2012 - 12:47

Arata minunat Te pup cu drag Miha!

Răspuns
Lia Maria Grozi 7 mai 2012 - 13:42

Cred ca e tare aromata si evident:)tare, tare buna yumi,yumi…
pupici

Răspuns
ghiocel07 7 mai 2012 - 14:30

Foarte interesant, cred ca o sa incerc. Multumesc pentru reteta.

Răspuns
Timea 7 mai 2012 - 18:19

acum am venit de la Emily care a facut lemon curd :)) si am promis ca am sa fac si eu. Acum ramane de vazut daca fac de lamaie sau portocale…ca ambele imi plac la fel de mult. pup

Răspuns
Fab Chef 7 mai 2012 - 18:57

Sunt cucerita! Neaparat fac si eu in week-end. Pare foarte usor si arata de zile mari! Si musai cu fundita rosie! 🙂

Răspuns
Anonymous 7 mai 2012 - 19:00

Aceasta crema poate fi folosita si la torturi ?

Răspuns
Miha 7 mai 2012 - 19:02

Fab, sa stii ca fundita aia rosie e „cheia” :)))

Pup si multumesc!

Răspuns
Miha 7 mai 2012 - 19:03

Multumesc tuturor de aprecieri! :* :*

Răspuns
TeoBucatar 7 mai 2012 - 19:39

Ador cremele astea de citrice!Sunt super aromate!

Răspuns
Haplea 7 mai 2012 - 21:07

Delicioasa aceasta crema!

Răspuns
The Wandering Oltean 7 mai 2012 - 21:54

Crema din asta facuta din lamie am mai mincat, de portocala nu am mai incercat inca.
Imi place compozitia din pozele tale. Simplu si delicat.
Crema arata… foarte cremoasa 🙂 si galbenul a iesit perfect

Răspuns
Liliana Toma 8 mai 2012 - 6:46

minunata si rapida!!!te pup!

Răspuns
Maria Mare 8 mai 2012 - 8:27

Este minunata crema ta de portocale!!!Cremoasa si tare aromata:)!!!!!Pupici

Răspuns
Rocsy Ciobanu 8 mai 2012 - 9:16

Super buna mai ales daca poti umple cu ea torturi si alte prajiturele…bravo!!

Răspuns
Delicioasa 11 mai 2012 - 18:51

Ce bine arata! Zilele trecute am facut un lemon curd si mi-a placut la nebunie. Acum ma gandesc sa pregatesc cateva tarte si sa le umplu cu crema ta de orange curd-ul tau. O seara frumoasa!

Răspuns
Laurentiu 8 noiembrie 2012 - 7:30

Buna Miha:),

Help pls..am incercat si eu sa fac..am urmat toti pasii..dar nu era la fel de fina ca a ta..plus ca la cateva ore mi s-a ales pe fund lichidul..
eu am folosit suc de portocale de la mega image, acela pe care il fac ei in magazin..e ok, dat fiind ca avea si pulpa?

Merci mult:)

Răspuns
Miha 8 noiembrie 2012 - 7:41

Imi pare rau, dar nu stiu cum se comporta sucul din comert la acest gen de crema. E posibil ca aceasta sa fie cauza pentru ceea ce s-a intamplat. In plus, sucul trebuie sa fie limpede, fara pulpa.

Crema se fierbe pe baine-marie pana se ingroasa ca o budinca, nu stiu ce lichid ar putea sa se separe.

Imi pare rau, dar chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat acolo la tine. 🙁

Răspuns
Laurentiu 9 noiembrie 2012 - 21:15

ce repede ai raspuns 🙂
merci de sfaturi..o sa incerc din nou cu suc facut de mine si fara pulpa..trebuie sa imi iasa
seara frumoasa 🙂

Răspuns
Viorica R 11 februarie 2013 - 9:32

Nu mi-a iesit. 🙁 Ce dezamagita sunt…

Răspuns
Miha 11 februarie 2013 - 9:42

Ce anume nu ti-a iesit? Ce s-a intamplat?

Răspuns
Viorica R 11 februarie 2013 - 14:25

Nu a reusit sa se omogenizeze. Avea aspectul unei maioneze taiate . Cred ca este o crema foarte pretentioasa. Am incercat-o de doua ori, iar a doua oara am incercat sa respect intocmai reteta dar tot nu s-a ingrosat suficient si nu a avut aspect cremos. Care sunt punctele cheie ale acestei retete? La ce ar trebui sa fim foarte atenti si sa respectam intocmai?

Răspuns
Miha 11 februarie 2013 - 15:14

Compozitia se fierbe pe bain marie sau la foc mic, dar nu trebuie sa dea in clocot, altfel se transforma in omleta. Si in timp ce fierbe se amesteca incontinuu.

Iar de ingrosat… trebuie avut in vedere ca se mai ingroasa si dupa racire.

Nu e nimic sofisticat si pretentios la crema asta…imi pare tare rau ca nu ti-a iesit.

Răspuns
Viorica R 11 februarie 2013 - 17:25

Pai eu sunt de vina.:) Poate o sa imi iasa data viitoare. Multumesc!

Răspuns
Raluca 7 martie 2013 - 19:36

Buna. Nu cumva este prea mult suc de portocale pentru 2 oua? Ouale se pun intregi sau doar galbenusurile? Eu acum am facut crema si am bagat-o la frigider dar nu era atat de tare. Sper sa se mai intareasca. Imi poti spune cum ar trebui sa fie crema cand se ia de pe foc? (ma refer ca si consistenta). Merci 🙂

Răspuns
Miha 7 martie 2013 - 19:43

Ouale se pun intregi, iar consistenta finala e asemanatoare cu cea de la maioneza. Dupa ce se raceste devine destul e ferma

Răspuns
Raluca 7 martie 2013 - 19:51

Multam de raspunsul prompt 🙂

Răspuns
Mariana 11 noiembrie 2014 - 12:40

E prea mult suc de portocala. Am facut mereu lemon curd si iese super bine la 3 oua 75 ml suc de lamaie. Am incercat si reteta asta dar nu a iesit, s-a separat si a ramas foarte subtire. Am cautat alte variante si am gasit la 2 oua 100 ml suc. Asta e parerea mea…

Răspuns
Teodora 21 noiembrie 2017 - 13:29

Bună. Nu mi s.a întărit destul crema. Ce as putea sa ii fac?

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2017 - 14:57

Crema se mai intareste dupa ce sta la frigider. Consistenta va fi ca si cea a maionezei, nu e tare

Răspuns

Lasă un răspuns