Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de zahar ars – fara coacere

Pentru ca e cald si stiu ca va feriti cat puteti sa aprindeti cuptorul, va propun astazi o crema de zahar ars ce nu necesita coacere, ci doar fierbere.

La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pentru caramel
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
loading...

Mod de preparare Crema de zahar ars – fara coacere:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.

  • Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!

Pofta buna!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ce misto!
    n-am papat de mult!
    fain arata ;;)

  2. Ioana says:

    Ce idee faina!

  3. E foarte buna rece acum!!!

  4. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun!

  5. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun !mai vrem retete !

  6. demult nu am mai mancat…

  7. DE-LI-CIOA-SA !!!
    Trebuie testata, dar sunt sigura ca Miha face doar bunatati…
    Te tzuc Miha !

  8. Anonymous says:

    ce frumos e prezentata
    jolygina

  9. Absolut delicioasa aceasta crema de zahar ars!!!

  10. mena says:

    ce idee buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]