Aperitive / Retete culinare

Crocantele

loading...

Avem nevoie de:

* 200 g aluat foietaj
* 1 galbenus
* susan
* sare mare

Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.

Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.

Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2

sau cate 3.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Nu e o reteta deosebita, dar este o idee pentru ceva de crontanit :)) in fata televizorului sau pentru o prezentare „mai altfel”.

Se pot combina o fasie cu susan, una cu mac. Sau una cu mac, una cu cascaval. Dupa cum va doriti. 🙂

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Intr-adevar, sint bune tare la crontanit chestiile astea. Ma uitam ce frumos le-ai taiat cu rotita zimtata. Am si eu una, dar mi-au confiscat-o demult copiii, taie plastilina cu ea :))

  2. Hi hi…ce simpatici sunt!
    La noi a trecut pasiunea pentru plastilina. Adevarat e ca nici nu prea le-am mai dat-o dupa ce mi-au mazgalit toate covoarele. :))

  3. Crocantele sau crocănţele?
    Ce bune ‘or fi!

  4. Cristina, crocantzele. :))

  5. :)) acum am înţeles.

  6. Frumusele crocantelele! Miha, felicitari pentru locul 2 la concursul de pe bucataras.ro. Daca era dupa mine, meritai locul 1 cu prisosinta. Din apreciere pentru realizarile tale minunate, in prag de primavara, la mine te asteapta un premiu si o leapsa dragute. Daca-ti face placere, te invit sa le ridici.

  7. Multumesc Elena pentru aprecieri, dar si pentru premiu. Neaparat voi trece sa-l ridic.

    Seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]