Prajituri / Retete de prajituri

Croquembouche

Reteta Croquembouche

croquembouche

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 200 ml ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • * 1 plic Crem Ole de vanilie
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 550 ml lapte
  • * Pentru caramel:
  • * 200 g zahar
loading...

Mod de preparare Croquembouche:

Choux-uri:
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. Cand da in clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Aluat eclere

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Coji pentru eclere

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

croquembouche

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

  2. Que interesante receta. Fantastica.

  3. Bune de tot si arata super ornate asa!

  4. ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

  5. Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
    Multumesc.

  6. Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! 🙂
    Multumesc!

  7. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  8. Mari, multumesc!

  9. Pansy, multumesc!
    Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

  10. Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

  11. Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

  12. Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]