Mancaruri cu pui / Retete culinare

Crumble cu pui

Prea multe nu am sa va spun despre aceasta reteta de Crumble cu pui, decat ca trebuie sa o incercati si voi, ca e buna. Foarte buna. :)) O tocanita de pui delicioasa si suculenta acoperita cu un strat delicios de crantz… Numai buna pentru un pui venit acasa flamand, dupa prima zi de scoala. ;;)

Tocanita de pui

Tocanita de pui delicioasa

 

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 4 copanele de pui
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • busuioc proaspat
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare
loading...

Mod de preparare Crumble cu pui:

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu mana.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat „stingem” cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Crumble:

Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.

Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.

Tocanita cu carne de pui

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Hmmmmmm trebuie sa fie tare bun,pup

  2. Eu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!

  3. Mai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!

  4. foarte faina reteta.o incerc sigur.pup

  5. dupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta

  6. arata tare bine!!

  7. Yamiii, arata foarte bine… si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste… Pupici !

  8. chiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!

  9. Yumm, yumm!

  10. Nadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!

  11. Irina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!

  12. Pansy, daaaa… a papat foarte bine. Carnivoru’ lu’ mama! :)))
    Multumesc si te pup!

  13. Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*

  14. Alina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!

  15. Multumesc Antonina! :*

  16. Cuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))

  17. Multumesc Cat! :*

  18. Da Mino…daaaa :)))

  19. Suna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.

  20. Miha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag

  21. Alexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.

    Imbratisari cu drag!

  22. Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!

  23. cette version est bien appétissante
    Je te souhaite une agréable soirée

    Valérie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]