Dulciuri / Retete de prajituri

Crumble cu zmeura

Mai aveam in congelator niste zmeura care-mi facea cu ochiul ori de cate ori umblam pe acolo. :))

Si cum stiam ca mofturosii mei nu sunt amatori de fructe frumos mirositoare… am tot stat eu cu barba-n palma si m-am gandit ce-as vrea sa mananc. :)) Sa fie bun si savuros pana la ultima firimitura. Eiii… la cuvantul „firimitura” mi s-au aprins beculetele si papilele gustative au luat-o razna. Am stiu ca acest crumble cu zmeura va fi desertul meu perfect, acompaniat de niste frisca proaspata, nitel congelata.

Vreti si voi? Trebuie sa va faceti, ca nu mai am… :)))

Crumble cu zmeura

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 75 g zahar
  • 75 g unt
  • 25 g migdale macinate
  • 200 g zmeura
  • 1 lingura zahar
loading...

Mod de preparare Crumble cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri.

Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce), apoi acoperim cu firimiturile de aluat.

Cum se face crumble

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Si daca mi se permite o asociere de cuvinte… perfect de delicios! :)))

Prajitura cu zmeura si firimituri

Prajitura de casa cu zmeura

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Nici eu nu refuz un asemenea desert, arata bestial! Pup!

  2. chiar ca salivez si la propriu.arata demential si sunt convinsa ca a fost un desert cu multe minunat.pupicei

  3. ah, ce bine arata! imi place zmeura, imi place decorul, imi place bolul, imi place fotografia 🙂 formidabil cu F de la fantastic 🙂

    pupici si seara frumoasa

  4. ce buna trebuie sa fi fost! arata minunat. si mie imi plac mult deserturile cu zmeura.

  5. Foarte fain arata!
    PS Imi plac linguritele… De mare efect…

  6. Un desert care arata demential.

  7. Si mie daca mi se permite:super mega delicios!Te pup!

  8. Mananci din priviri. pup1

  9. Mananci din priviri. pup1

  10. absolut minunat!!

  11. Savuros de delicios!

  12. senzational de bun!

  13. Buna dimineata dragelor!

    Multumesc frumos si va poftesc la o portie de crumble. Nu mai am, dar trag o fuguta la Selgros sa cumpar niste zmeura, ca-i aproape…si pana veniti e gata. :))))

    Va pup cu drag!

  14. Stunning crumble!

  15. Thanks you Marla! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]