Fursecuri

Cubulete cu caramel

loading...

by Mircea si Corina

Pentru blat avem nevoie de:

200 g faina
150 g unt
100 g nuca macinata
125 g zahar
1 ou

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.

Se adauga untul moale si oul.

Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.

Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Pentru caramel avem nevoie de:

370 ml smantana dulce
30 g unt
200 g zahar
120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,

dupa care se taie cubulete.

Delicioase!

loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Cred ca e foarte delicios… Si eu am o reteta cu crema de caramel, de mult nu am mai facut-o. Mersi de reteta, trebuie incercata 🙂

  2. Betty,ma bucur tare mult ca-ti place! 🙂

  3. as putea inloc de smantana dulce sa folosesc frisca hulala? de asta am mai multa in casa…
    sunt novice in ale bucataritului…poate ma poti lamuri si pe mine aspectul asta..conteaza daca se adauga hulala sau creme patisserie in locul smantanii dulci…? am mai cautat pe net dar nu gasesc nimic concret…multumesc…
    Alexandra

  4. Alexandra, poti folosi frisca Hulala, desigur. In stare lichida.
    Eu am facut in ambele variante si a iesit foarte bine. 😉
    Sa ai spor! Pup si o zi buna.

  5. multumesc mult, Miha! o sa incerc cat de curand aceaste cubulete..mi’au facut cu ochiul de ceva vreme.. te voi anunta cum o sa imi iasa! pup

  6. Te astept cu impresii. 😉
    Pup si seara buna.

  7. Si mie imi place cum arata, dar acum reloaded Islere…eu cu acelea am avut succes si mai vreau. Iti multumesc mult, Miha!Pentru mine stilul tau de prezentare a fost de folos si foarte prietenos! Sa fiti binecuvantati cu totii din familie si din cugetele voastre si LA MULTI ANI!(ca vad ca va tineti de dulciuri:)!)

  8. Danela, multumim. La fel si tie iti dorim! :*

    Zilele astea am luat blogul la purificat si am dat peste reteta de Islere. Si chiar mi-a ramas gandul la un reloaded. :)))

    Sa stii ca de mancat nu mancam atat de mult dulce pe cat pare. :)) Pentru ca mai tot timpul avem cate un prieten, neam, vecin :)) in vizita, care ne ajuta cu mare drag la mancat. :)))

    Imbratisari cu drag si o seara frumoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]