Prajituri / Retete de prajituri

Cuburi ciocolatoase

loading...

Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. 🙂

N-am poze pas cu pas…n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala…:)))

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine…

6 oua
100 g zahar
3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si „stins” cu 3 linguri de apa)
30 ml ulei
1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
2-3 linguri cacao
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Pentru crema avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingurita gelatina

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.


Pentru sirop avem nevoie de:

100 g zahar
100 ml apa

Zaharul il caramelizam dupa care il „stingem” cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu o glazura de ciocolata.

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
esenta de rom

Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ooo I adore chocolate pastries! Compliments!

  2. mmmm ce apetisant .trebuie incercata.

  3. Deci asta e un dulce incropit repejor?:D

  4. Thank you Maria!

  5. Multumesc Sandytza! N-o sa-ti para rau daca o vei incerca! 😉 Pup!

  6. Adra,parol ca n-a durat mai mult de-o ora! :))

  7. Hallo Miha,

    Präjiturä cu Ganache umplutä este tot timpul criminal gustoasä. Feinä ti-a iesit, Compliment.

    Salutäri Jacob

  8. Multumesc Jacob!

    Imbratisari si de la noi!

  9. am notat reteta si abea astept sa mi-o faca mama:D

  10. Iulia,ce bine cand exista mama aproape! Pup si sper sa-ti placa. 🙂

  11. isabela says:

    superba o incerc cit de curind pupici 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]