Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

de Miha
2369 vizualizări
Chifle pufoase umplute cu dulceata

Mi-a mai ramas ceva dulceata de la ultimul cheesecake si ma tot gandeam ce sa fac cu ea. Mi-am adus aminte de cuiburile pufoase cu portocale, reteta Laurei Laurentiu, si am decis ca umplutura de nuca de cocos va fi inlocuita cu dulceata.

Pufoase, gustoase, aromate… numai bune pentru micul dejun sau chiar cina, alaturi de-un ceai sau o cana de lapte.

Chifle dulci si pufoase

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • sare
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de afine
  • Pentru sirop:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cuiburi pufoase cu dulceata de afine:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.

Separat batem oul cu putina sare, apoi restul de lapte, restul de zahar si coaja de portocala. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul.

Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

  • Daca e necesar mai adaugati cateva linguri de faina.
  • Pentru framantare se poate folosi masina de paine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingura de dulceata. Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. Le asezam, cu inchizatura dedesubt, in tava (25/35 cm) unsa bine cu ulei. Se lasa la crescut pentru cca 20 de minute, se ung cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru 20 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Scoatem tava si turnam deasupra siropul pe care l-am preparat intre timp

Sirop:

Se da in clocot laptele in care am pus zaharul, mierea si nuca de cocos. Se da deoparte si se aromeaza cu vanilie.

Dupa ce turnam siropul peste cuiburi, dam tava din nou la cuptor pana se rumenesc si siropul este bine absorbit.

Chifle pufoase umplute cu dulceata

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

gaby_d 30 aprilie 2012 - 14:30

Hmmmmmmmmmmm

Răspuns
maria mihalache 30 aprilie 2012 - 16:15

Ce rumene,ce frumoase,ce gustoase.

Răspuns
Beth 30 aprilie 2012 - 16:45

très joli et sans doute un délice!

Bjs

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 30 aprilie 2012 - 17:18

Cum zise Gaby,, hmmmmmmmmmmm,,uite cu asta am sa-i trezesc pe ai mei maine ca tot santem cu totii acasa,o seara faina sa ai !!!!

Răspuns
TeoBucatar 30 aprilie 2012 - 17:40

Cuiburile tale ar da foarte bine langa cafeaua mea de dimineata!Foarte bune!

Răspuns
Licuta Marin 30 aprilie 2012 - 18:12

Mmm, cu adevarat pufoase!Yummy, si aromate!Pup!

Răspuns
Paradis 1 mai 2012 - 4:46

Pufoase si bune pentru micul dejun!

Răspuns
Mihaela D. 1 mai 2012 - 4:55

yammy!ce bine arata,ar merge de minune o bucatica la cafea acum:)

Răspuns
Nati 1 mai 2012 - 9:56

Mmm, ce bunatate!
Ala din spate e un ceai cumva? :)))

Răspuns
The Wandering Oltean 1 mai 2012 - 15:58

Arata excelent. Perfect pentru un mic dejun in care vrei sa te respecti 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 4 mai 2012 - 19:36

Cat de bine arata!!

Răspuns
Anonymous 10 mai 2012 - 14:08

Ca un fel de poale-n brau, nu?:))

Răspuns
Miha 10 mai 2012 - 16:10

Ca un fel…daaa… :)))

Răspuns
Miha 10 mai 2012 - 16:11

Multumesc tuturor de aprecieri… va imbratisez cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns