Briose si checuri / Retete de prajituri

Cupcakes cu banane si ciocolata

loading...

* Pentru cupcakes:

* 3 oua
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata lapte
* 100 g unt
* 50 ml lapte
* 1 banana
* 1 cana si jumatate de faina
* 1 praf de copt

* Pentru ornat:

* 200 g ciocolata amaruie
* 300 ml frisca lichida
* bilute de ciocolata


Ciocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare. Cand terminam de mixat ouale, compozitia trebuie sa-si fi dublat volumul. Adaugam banana pasata cu furculita.

Daca nu aveti mofturosi prin zona o puteti pune taiata bucatai mai mari. 🙂

Turnam laptele, omogenizam si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat ca pentru chec, de consistenta unei smantani groase.

Punem aluatul in forme, le umplem pe 3/4 si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc, in jur de 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema se prepara inainte de a incepe prepararea prajiturelelor.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se da la frigider pentru cateva ore. Cand s-a racit foarte bine si s-a intarit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si ciocolatoasa. 🙂

Crema obtinuta o punem intr-un pos si ornam dupa preferinta.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Fantastico. Saludos

  2. ohh..arata asa de delicios si „obrasnice” de-ti vine sa le mananci!

    Ma bucur foarte tare ca le-ai numit ceea ce sint adica cupcakes…si nu le-ai numit „briose” 🙂

  3. Cat de frumoase mai sunt.
    O zi frumoasa!

  4. yummm!!! ce bine arata!!

  5. Foarte gustos

  6. Mai stii cumva cate bucati de prajiturici ti-au iesit ? am niste musafiri, vreau sa fac si eu dupa reteta ta si ma gandesc sa nu fac mai putine decat e cererea 🙂

  7. Jose Manuel…multumesc! 🙂

  8. Kitty, multumesc! :*
    Sa stii ca am oscilat mult intre cele 2 denumiri. :)) Si la un moment dat m-am gandit si la tine. :))

  9. Maria draga mea, multumesc! :*

  10. Vanilla, multumesc!

  11. Multumesc si tie Bianka!

  12. Zambete colorate, au iesit 18 bc. Depinde probabil si de cat de mari sunt formele.
    O zi buna si pupici colorati! :))

  13. Miha, imi place mult ideea de banana in aluatul de cupcakes, trebuie sa incerc si eu 🙂

  14. Miha, banana le da o aroma si o savoare deosebita. Noua ne-au placut, sper sa va placa si voua.
    Pupici si o saptamana buna! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]