Briose si checuri / Retete de prajituri

Cupcakes cu crema de mure

Visand la primavara…la vara…la floricele si fructe proaspete mi s-a facut dor de-o prajitura cu fructe. Mai aveam ceva mure in congelator si m-am gandit sa le transform in ceva bun, niste cupcakes delicioase, numai bune pentru a potoli poftele si pentru musafirii ce s-au anuntat pe neasteptate. 😉

cupcakes cu crema de mure

Ingrediente

  • 100 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua mici
  • 150 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Pentru crema:
  • ~100 g mure
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Cupcakes cu crema de mure:

Branza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor iaurtul de baut. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Compozitia obtinuta o punem in forme de briose.

cupcakes cu crema de mure

Dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-40 de minute, pana briosele se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

Murele le punem intr-o craticioara cu o lingura de zahar. Punem la foc mic si fierbem pana scade toata zeama lasata de fructe. Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se mixeaza pana frisca se intareste si devine pufoasa. Incorporam „gemul” de mure foarte bine racit, amestecand usor cu o spatula.

Punem crema intr-un posh si ornam briosele racite.

cupcakes cu crema de mure

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Arata super:)

  2. Frumosele foc, si combinatia e exact cum imi place mie 😉 Te pup

  3. lulu says:

    Ce frumoase sunt si delicioase!!

  4. Arata minunat! Imi place la nebunie fundalul cu flori!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]