Briose si checuri / Retete de prajituri

Cupcakes cu oite

La multi ani Robert Andrei, pui mic, drag si scump. Mami, tati si Amira te pupa de te zapacesc. :))

Dragul de el este cam dezavantajat dupa atatea petreceri dinainte :)), dar ne straduim sa-i facem ziua cat mai frumoasa.

La multi ani pentru toti cei ce poarta numele Sfantului Andrei.

Prajituri mici cu ciocolata

Ingrediente

  • * Cupcakes:
  • * 400 g albusuri
  • * 200 g zahar
  • * 200 g margarina Rama Maestro
  • * 1 limette
  • * 100 g nuca macinata
  • * 3 linguri aschii de ciocolata
  • * 300 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * 1 praf de copt
  • Pentru oite:
  • * 150 ml apa
  • * 1 cana zahar
  • * 100 g margarina Rama Maestro
  • * 1-2 linguri cacao
  • * 2 cani lapte praf
  • * nuca de cocos
loading...

Mod de preparare:

Margarina moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de la limette si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu margarina, amestecand usor. La sfarsit incorporam aschiile de ciocolata.

Compozitia se pune in forme

si se coace la foc mediu, in jur de 25-30 de minute. Se scot din forme pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru oite:

Am refacut reteta de Bomboane de ciocolata, doar ca in 2/3 din compozitie am pus nuca de cocos, iar in ce-a ramas cacao.

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte, se adauga laptele praf si se omogenizeaza. In 2/3 adaugam nuca de cocos, iar in ce-a ramas punem cacao.

Din partea maro formam cu mainile inmuiate in margarina capul si picioarele oitelor. Din partea cu nuca de cocos formam bilute mai mari pe care le tavalim prin nuca de cocos, bilute ce vor reprezenta corpul oitelor.

Atunci cand formati corpul oitelor puteti folosi scobitori pentru siguranta. Eu n-am pus fiind pentru copii.

Prajiturelele racite se orneaza cu frisca. Se presara cu putina nuca de cocos verde si se aseaza deasupra oitele.

Cupcakes cu ciocolata

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. La multi ani, si pupa-l din partea blogaritelor…:-) asa va fi mai avantajat decat toti sarbatoriti.

  2. ce simpa sunt:))))

  3. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

  4. La multi ani, Robert!
    Minunate briose, Timmy, nu-i asa?

  5. la multi ani puiului mic ! sa fii fericit!

  6. Ce dragalase sunt.Andrei puiule La Multi Ani!

  7. Nici nu stiam ca Robert poarta si numele de Andrei, ceea ce e si firesc, de fapt, dupa data nasterii. Sa-ti traiasca, deci, inca o data, flacaul, sa fie sanatos si plin de noroc!
    Oitele sint dragute tare, junioara mea ar fi in extaz, daca i-as face asa ceva

  8. Ce idee si ce minunat

  9. La multi ani lui Andrei! Ce haioase sunt briosele!!!

  10. la multi ani1 sa fie sanatos si norocos.

  11. La multi ani Andreutului,briosele sant de toata minunea!i-mi plac foarte mult!te pupik,o seara buna!

  12. Foarte simpatice… Super!

  13. Ce dulci sunt! La multi ani, ANdrei 😉

  14. La multi ani dragului Andrei ! Cupcakes-urile arata minunat ! foarte dragalase oitele…si cu siguranta foarte gustoase.

  15. Vai, sa-nnebunesc, ce dragute sunt! Ma intreb daca a concursul de pe Prajituria pot sa propun categorii. ca as vrea sa nominalizez oitele la premiul de cea mai funky reteta 😛

  16. Cu intarziere, multumiri din inima tuturor pentru urari. Va pupam.

    Maria, multumesc, esti tare draguta. Nu stiu sa existe asa o categorie. :))

  17. Buna! Reteta si pozele iti sunt folosite de cei de aici retete-usoare.ro/reteta/111/briose-cu-oite si aici facebook.com/pages/Retete-Usoare/100778223326141.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]