Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu bezea si zmeura

Un desert usurel, cu blat crocant de bezea fructata umplut cu frisca prospata si zmeura delicata. Un desert cu bezea si zmeura savuros pana la ultima firimitura.

Seamana foarte mult la gust cu Pavlova, doar ca blatul de bezea e mai subtire si evident ca are o alta textura.

Desert cu zmeura si frisca

Ingrediente

  • 100 g albus
  • 100 g zahar
  • 1 lingura sirop concentrat de capsuni si zmeura
  • 1 lingura praf de budinca de capsuni Dr Oetcher
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Desert cu bezea si zmeura:

Foi de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat.

Punem bezeaua intr-un posh si intr-o tava tapetata cu hartie de copt spritam spirale de bezea, de marimea dorita.  Dam tava la cuptor la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa. Lasam la cuptor pana spiralele de bezea se usuca.

Le desprindem usor de pe hartia de copt si le lasam la racit pe un gratar.

Smantana pentru frisca o batem pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste suficient. Nu se insista prea mult, sa nu se taie.

  • Daca doriti, puteti sa indulciti frisca. Eu n-am mai pus zahar, am considerat ca blatul de bezea e suficient de dulce.

Punem frisca pe unul din blaturi,  apoi zmeura dupa preferinta. Acoperim cu un alt blat si continuam operatiunea. Turnuletele le facem cat de inalte vrem. 🙂

Foi de bezea cu zmeura

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. ma mut la tine!un desert de nota 10.pup

  2. Ce dragalas e!

  3. Eu sunt innebunita dupa Pavlova, asa ca vezi sa nu te trezesti cu mine la usa.

  4. Mmmm! Delicos!

  5. Ce delicat desertul tau!pupici!

  6. O minunatie, nu am cuvinte de lauda , la ce bine arata, iar prezentarea de invidiat! Pupicei!

  7. Vreau si eu, ca-s obosita la cit am muncit toata ziua… poate imi revin si dorm bine la noapte… Pumpici „

  8. Eu azi nu am avut nimic dulce azi si tu imi pozezi deliciul asta?O seara buna,Miha!

  9. Delicioase si tare frumusele!!! Pup!

  10. Intr-adevar un desert fin si savuros! Merita incercat!

  11. a alta dulcegarie de senzatie , imi place mult !!

  12. Foarte frumos, o tapiterie care se pretează bine
    Îmi place
    Vă doresc o mare duminică
    Valerie

  13. Frumoase si bune,pup

  14. ce desert apetisant si extrem de aratos!

  15. Multumesc mult dragele mele pentru aprecieri. :* :* :*
    Imi cer scuze ca raspund cu intarziere, dar zilele astea sunt cam nauca de cap. Ne pregatim de scoala… uffff…

  16. Vai vai ce-mi faci:)…Cat de bine arata! Daca mai postezi retete din astea savuroase, intr-o zi o sa te trezesti cu noi toti la usa:D.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]