Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu frisca si mure

E tare bun foietajul facut in casa, dar la fel de bun e si cel cumparat. 🙂 Te scoate de indata din incurcatura daca ti se anunta musafiri sau daca vrei sa mananci ceva bun, dar nu prea ai chef  sau timp de stat la bucatarie.

Pentru azi, un desert rapid si savuros pana la ultima… mura! :))

desert rapid cu frisca si mure

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • mure sau alte fructe, dupa preferinta
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • sos de ciocolata, pentru servit

Mod de preparare Desert cu frisca si mure:

Aluatul de foietaj decongelat se taie dreptunghiuri potrivit de mari. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 20  de minute, pana aluatul se „infoaie” si se rumeneste usor. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Frisca se pune peste fiecare dreptunghi de foietaj si se acopera cu fructe.

La servire se suprapun cate 2 si se stropesc cu sos de ciocolata.

Pofta buna si o saptamana asa cum va doriti! 😉

desert rapid cu frisca si mure

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. am intrat aici si ma tot uit la tastaura ca nu stiu ce sa spun…mi-am inghitit cuvintele!
    vrei sa iti spun ca arata demential? :))))
    iar tu sa imi spui ca are un gust bestial??? :((((
    am plecat cu colindul :P:))))

  2. lulu says:

    Sa nu razi,dar am si eu o reteta asemanatoare numita TARTA NAPOLEON de la Ana Olson,nu am facut-o desi e foarte usoara pentru ca nu am stiut cum se mananca!!!!!!!!!!!!ha,ha poate vei spune:cu mana!!!!
    E minunata,felicitari harnicutzo!!!

    • Multumesc Lulu!
      Eu am vazut pe un site rusesc tort Napoleon si tare mi-a placut cum arata. Dar din cate-mi amintesc era cu nuca, nu cu fructe.

  3. Nici nu trebuie sa ne mai zici ca e bun pentru ca pozele zic totul..Super delicios!

  4. Minunat desertul , super combinatia! O saptamana buna!

  5. Ramo says:

    Un singur cuvant:decadent!!

  6. Nati says:

    Of of, cum arata, chit ca te murdaresti pina la urechi cind maninci. :))

  7. Excellent dessert une vrai délice!

    Bisous

  8. Ce bine arata si ce rapid se fac. Merita incercate si gustate. pup

  9. Excelent! Ador desertul asta!

  10. Prea bine arata!!! Miha draga, tu vrei sa ne faci in ciuda, nu? 😀

  11. super faina <3 <3 🙂 🙂 :* :*

  12. e super faina prajitura <3 <3 :* :*

  13. Sabina says:

    Ce faci daca nu mananci tot foietajul intr-o zi? il pui asa ornat la frigider .. sau cum ? 😕

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]