Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu frisca si mure

E tare bun foietajul facut in casa, dar la fel de bun e si cel cumparat. :) Te scoate de indata din incurcatura daca ti se anunta musafiri sau daca vrei sa mananci ceva bun, dar nu prea ai chef  sau timp de stat la bucatarie.

Pentru azi, un desert rapid si savuros pana la ultima… mura! :))

desert rapid cu frisca si mure

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • mure sau alte fructe, dupa preferinta
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • sos de ciocolata, pentru servit

Mod de preparare Desert cu frisca si mure:

Aluatul de foietaj decongelat se taie dreptunghiuri potrivit de mari. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 20  de minute, pana aluatul se “infoaie” si se rumeneste usor. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Frisca se pune peste fiecare dreptunghi de foietaj si se acopera cu fructe.

La servire se suprapun cate 2 si se stropesc cu sos de ciocolata.

Pofta buna si o saptamana asa cum va doriti! ;)

desert rapid cu frisca si mure

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. am intrat aici si ma tot uit la tastaura ca nu stiu ce sa spun…mi-am inghitit cuvintele!
    vrei sa iti spun ca arata demential? :))))
    iar tu sa imi spui ca are un gust bestial??? :((((
    am plecat cu colindul :P:))))

  2. lulu says:

    Sa nu razi,dar am si eu o reteta asemanatoare numita TARTA NAPOLEON de la Ana Olson,nu am facut-o desi e foarte usoara pentru ca nu am stiut cum se mananca!!!!!!!!!!!!ha,ha poate vei spune:cu mana!!!!
    E minunata,felicitari harnicutzo!!!

    • Multumesc Lulu!
      Eu am vazut pe un site rusesc tort Napoleon si tare mi-a placut cum arata. Dar din cate-mi amintesc era cu nuca, nu cu fructe.

  3. Nici nu trebuie sa ne mai zici ca e bun pentru ca pozele zic totul..Super delicios!

  4. Minunat desertul , super combinatia! O saptamana buna!

  5. Ramo says:

    Un singur cuvant:decadent!!

  6. Nati says:

    Of of, cum arata, chit ca te murdaresti pina la urechi cind maninci. :))

  7. Excellent dessert une vrai délice!

    Bisous

  8. Ce bine arata si ce rapid se fac. Merita incercate si gustate. pup

  9. Excelent! Ador desertul asta!

  10. Prea bine arata!!! Miha draga, tu vrei sa ne faci in ciuda, nu? :D

  11. super faina <3 <3 :) :) :* :*

  12. e super faina prajitura <3 <3 :* :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Desert cu biscuiti si crema de branza

Desert cu biscuiti si crema de branza

Mod de preparare Desert cu biscuiti si crema de branza: Biscuitii se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului de snitele, ce aveti si voi mai la indemana. Finetea pesmetului de biscuiti o stabiliti voi, in functie de cum va place… eu am […]

Clatite cu cacao si crema de branza

Clatite cu cacao si crema de branza

Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza: Clatite: Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie. […]

Inghetata de banane si avocado

Inghetata de banane si avocado

Mod de preparare Inghetata de banane si avocado: Asa cum va spuneam, modul de preparare este unul foarte simplu. Fructul de avocado il taiem in doua, scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Punem intr-un castron, apoi adaugam banana rupta bucati, laptele condensat si cacaoa. Cu blenderul vertical mixam […]