Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu frisca si mure

E tare bun foietajul facut in casa, dar la fel de bun e si cel cumparat. 🙂 Te scoate de indata din incurcatura daca ti se anunta musafiri sau daca vrei sa mananci ceva bun, dar nu prea ai chef  sau timp de stat la bucatarie.

Pentru azi, un desert rapid si savuros pana la ultima… mura! :))

desert rapid cu frisca si mure

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • mure sau alte fructe, dupa preferinta
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • sos de ciocolata, pentru servit

Mod de preparare Desert cu frisca si mure:

Aluatul de foietaj decongelat se taie dreptunghiuri potrivit de mari. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 20  de minute, pana aluatul se „infoaie” si se rumeneste usor. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Frisca se pune peste fiecare dreptunghi de foietaj si se acopera cu fructe.

La servire se suprapun cate 2 si se stropesc cu sos de ciocolata.

Pofta buna si o saptamana asa cum va doriti! 😉

desert rapid cu frisca si mure

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. am intrat aici si ma tot uit la tastaura ca nu stiu ce sa spun…mi-am inghitit cuvintele!
    vrei sa iti spun ca arata demential? :))))
    iar tu sa imi spui ca are un gust bestial??? :((((
    am plecat cu colindul :P:))))

  2. lulu says:

    Sa nu razi,dar am si eu o reteta asemanatoare numita TARTA NAPOLEON de la Ana Olson,nu am facut-o desi e foarte usoara pentru ca nu am stiut cum se mananca!!!!!!!!!!!!ha,ha poate vei spune:cu mana!!!!
    E minunata,felicitari harnicutzo!!!

    • Multumesc Lulu!
      Eu am vazut pe un site rusesc tort Napoleon si tare mi-a placut cum arata. Dar din cate-mi amintesc era cu nuca, nu cu fructe.

  3. Nici nu trebuie sa ne mai zici ca e bun pentru ca pozele zic totul..Super delicios!

  4. Minunat desertul , super combinatia! O saptamana buna!

  5. Ramo says:

    Un singur cuvant:decadent!!

  6. Nati says:

    Of of, cum arata, chit ca te murdaresti pina la urechi cind maninci. :))

  7. Excellent dessert une vrai délice!

    Bisous

  8. Ce bine arata si ce rapid se fac. Merita incercate si gustate. pup

  9. Excelent! Ador desertul asta!

  10. Prea bine arata!!! Miha draga, tu vrei sa ne faci in ciuda, nu? 😀

  11. super faina <3 <3 🙂 🙂 :* :*

  12. e super faina prajitura <3 <3 :* :*

  13. Sabina says:

    Ce faci daca nu mananci tot foietajul intr-o zi? il pui asa ornat la frigider .. sau cum ? 😕

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]

Pasta de zahar

Pasta de zahar

Mod de preparare Pasta de zahar: Zaharul pudra ce l-am folosit a fost din comert. V-am zis doar ca am preferat varianta cea mai simpla! :)))  Daca aveti o rasnita buna il puteti pregati voi acasa: rasniti zaharul foarte fin, apoi il cerneti printr-o sita fina si il amestecati cu […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

Panna cotta cu ciocolata (fara zahar)

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata (fara zahar): Smantana pentru frisca se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si ciocolata. Se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam cele 2 linguri de Green Sugar si fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu, […]