Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu frisca si mure

E tare bun foietajul facut in casa, dar la fel de bun e si cel cumparat. :) Te scoate de indata din incurcatura daca ti se anunta musafiri sau daca vrei sa mananci ceva bun, dar nu prea ai chef  sau timp de stat la bucatarie.

Pentru azi, un desert rapid si savuros pana la ultima… mura! :))

desert rapid cu frisca si mure

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • mure sau alte fructe, dupa preferinta
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte, pentru uns
  • sos de ciocolata, pentru servit

Mod de preparare Desert cu frisca si mure:

Aluatul de foietaj decongelat se taie dreptunghiuri potrivit de mari. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 20  de minute, pana aluatul se „infoaie” si se rumeneste usor. Se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.

Frisca se pune peste fiecare dreptunghi de foietaj si se acopera cu fructe.

La servire se suprapun cate 2 si se stropesc cu sos de ciocolata.

Pofta buna si o saptamana asa cum va doriti! ;)

desert rapid cu frisca si mure

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. am intrat aici si ma tot uit la tastaura ca nu stiu ce sa spun…mi-am inghitit cuvintele!
    vrei sa iti spun ca arata demential? :))))
    iar tu sa imi spui ca are un gust bestial??? :((((
    am plecat cu colindul :P:))))

  2. lulu says:

    Sa nu razi,dar am si eu o reteta asemanatoare numita TARTA NAPOLEON de la Ana Olson,nu am facut-o desi e foarte usoara pentru ca nu am stiut cum se mananca!!!!!!!!!!!!ha,ha poate vei spune:cu mana!!!!
    E minunata,felicitari harnicutzo!!!

    • Multumesc Lulu!
      Eu am vazut pe un site rusesc tort Napoleon si tare mi-a placut cum arata. Dar din cate-mi amintesc era cu nuca, nu cu fructe.

  3. Nici nu trebuie sa ne mai zici ca e bun pentru ca pozele zic totul..Super delicios!

  4. Minunat desertul , super combinatia! O saptamana buna!

  5. Ramo says:

    Un singur cuvant:decadent!!

  6. Nati says:

    Of of, cum arata, chit ca te murdaresti pina la urechi cind maninci. :))

  7. Excellent dessert une vrai délice!

    Bisous

  8. Ce bine arata si ce rapid se fac. Merita incercate si gustate. pup

  9. Excelent! Ador desertul asta!

  10. Prea bine arata!!! Miha draga, tu vrei sa ne faci in ciuda, nu? :D

  11. super faina <3 <3 :) :) :* :*

  12. e super faina prajitura <3 <3 :* :*

  13. Sabina says:

    Ce faci daca nu mananci tot foietajul intr-o zi? il pui asa ornat la frigider .. sau cum ? :-?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Mod de preparare Mousse de ciocolata: Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. […]

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii: Jeleu de rodii: Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se […]

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Mod de preparare Cosulete de bezea cu crema de vanilie: Sosul de capsuni: Punem capsunile intr-o craticioara si le presaram cu zahar, apoi le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta. Punem la fiert la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa la racit. Cosulete de bezea: […]

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Inghetata de vanilie cu ciocolata

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu ciocolata: Galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si 200 ml smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si incepe sa se […]