Dulciuri

Desert cu zahar ars

Reteta Desert cu zahar ars

desert cu zahar ars si napolitana

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 2 linguri zahar
  • jumatate foaie de napolitana
  • vanilie
loading...

 

Mod de preparare Desert cu zahar ars:

Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.

Zaharul se topeste, doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.

Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.

Se bate frisca cu vanilia.

frisca batuta

Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.

Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.

cum se prepara desertul cu zahar ars

Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.

desert cu zahar ars si frisca

by Natalia

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Portia din ultima poza e pentru mine, da ?! Yamiii, ce buna tre’sa fie…

  2. Arata tare bine, a avut ceva gust de zahar ars? Vad ca e alb alb in poza. Cum s-a facut napolitana, s-a inmuiat sau a ramas crocanta?

  3. Cuscra,bineinteles ca e pentru tine! 🙂

  4. Natalia,a fost cam putin zahar ars,dar a fost bun.S-a papat imediat.A mai ramas o portie mica pentru a doua zi,in care napolitana s-a cam muiat.

  5. Hi Miha,

    foarte rafinatä Ideea. Compliment.

    salutäri Jacob

  6. Jacob multumesc!

    Ideea e a Nataliei,eu doar am preluat-o de la ea. Cu oarece modificari personale! :))

    Cu drag!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]