Dulciuri

Desert la pahar cu ananas si capsuni

Propun producatorilor sa puna pe ambalajul produselor si o eticheta pentru sotii neavizati trimisi la cumparaturi de nevestele gospodine. Uite eu, de exemplu, s-a intamplat sa primesc un pachet de piscoturi pe care era scris „piscoturi” dar nu erau cele ce-mi trebuia mie, ci mai degraba ceva ce semanau cu niste fursecuri :))))

Pana la urma mi-am schimbat planurile cu mascarponele ce-l aveam deja in frigider si am facut acest desert la pahar cu ananas si capsuni. Pana la urma, tot raul spre bine… desertul s-a mulat perfect pe lipsa mea acuta de timp, dar si pe nevoia de ceva dulce, bun si racoros ­čśë

Desert rapid la pahar

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • In plus:
  • piscoturi
  • ananas bucati (din compot)
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Desert la pahar cu ananas si capsuni:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama.

Capsunile le mixam cu blenderul vertical.

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

In pahare inalte asezam in straturi: cubulete de ananas, piscoturi, crema de mascarpone, sos de capsuni.

Pofta buna! ­čśë

Desert la pahar cu crema mascarpone

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]