Aperitive / Mancaruri cu legume

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Am observat ca de obicei dovleacul este asociat cu retete de desert. Nu ma indoiesc de faptul ca este bun combinat cu zahar si scortisoara, mai ales daca e in vreo placinta delicioasa 😉

Ceea ce va propun eu azi este o reteta de aperitiv pe baza de dovleac, o reteta simpla pornind de la modul de preparare si pana la ingrediente. Asadar, dovleac copt cu ierburi si parmezan, un fel de mancare ce ne va umple sufletul in plina iarna 🙂

Dovleac copt cu ierburi si parmezan

Ingrediente

  • dovleac
  • sare si piper
  • busuioc si rozmarin
  • ulei
  • parmezan

Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia

loading...

Mod de preparare Dovleac copt cu ierburi si parmezan:

Dovleacul se taie in doua si se curata de seminte.

Dovleac placintar

Se unge foarte bine cu ulei. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se presara cu rozmarinul verde tocat si busuiocul uscat. La sfarsit se presara un strat generos de parmezan.

Dovleac copt

Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana dovleacul se inmoaie. Se face proba cu o furculita.

Se taie felii si se serveste cald sau rece, dupa cum va e preferinta. Mie mi-a placut mai mult rece 😉

Asa-i ca e simplu? Pofta buna! 😉

loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]