Mancaruri cu pui / Retete culinare

Dovlecei umpluti

loading...

Mi-as dori sa va pot ispiti cu ceva retete de post, dar din pacate meniul familiei nu-mi permite asta. Prin urmare, astazi vom avea tot o reteta cu carne, dovlecei umpluti cu carne mai exact, carne ce poate fi inlocuita cu ciuperci de cei ce tin post.

1 piept de pui
1/2 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 cana suc de rosii
1 ou
patrunjel verde
sare si piper
cimbru si busuioc
4 dovlecei
2 rosii

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs.

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat, oul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si putin busuioc uscat.

Ceapa o calim putin in ulei, adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sosul. Lasam la racit, dupa care amestecam cu carnea tocata. Cu acest amestec umplem barcutele de dovlecel. Acoperim cu felii de rosie si presaram cu cimbru.

Asezam dovleceii intr-o tava (daca nu dispunem de un vas incapator cu capac), adaugam o cana de apa si restul de suc de rosii, acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se servesc cu smantana.

Reteta incercata si de Ilda:

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Mamma mia ce colorati sint dovleceii… Imi pregatisem barbetica, sa servesc vreo prajiturica cu capsuni, asta pina am citit titlul… ca ma autoinvit si la o papita din asta…

  2. Nici eu nu pot sa tin post,asta tot din cauza familiarilor care nu vor nici cum sa tina post si musai trebuie sa gatesc si sa mananc de dulce,asa ca ma pot imfrupta de la tine cu o portie de dovlecei umpluti care mie una imi plac la nebunie!ti-au iesit foarte bine!pupici!

  3. Desi nu imi plac dovleceii trebuie sa recunosc ca reteta ta arata bine. Azi nu mai este yumm, yumm!

  4. Multumesc fetelor! Cu drag va astept la masa! 🙂

  5. I-am facut azi si sunt deliciosi!!!

  6. Ma bucur mult ca v-au placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]