Fursecuri / Retete de prajituri

Duchesse cu ciocolata

loading...
Duchesse cu ciocolata

Reteta am preluat-o de pe blogul Isabelei si am „reperat-o” cu ajutorul fetelor de pe babycafe.ro ­čśë

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo, asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. :p  Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Reteta originala zice ca pentru 60 bc avem nevoie de:

50 g alune pisate sau nuca macinata
2 albusuri
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura faina
1/4 lingurita de scortisoara
100 g ciocolata pentru lipit duchessele
cacao pentru decor

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza „turturi” de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia,cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. ­čśë Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.

Se pudreaza cu cacao. Eu am uitat. :))

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

┬áMod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]