Briose si checuri / Retete de prajituri

Dulce de leche Cupcakes

Cand v-am aratat una din metodele prin care putem obtine dulce de leche acasa, v-am promis ca va coc ceva. :)) Nu era vorba decat despre aceste delicioase prajituri :))

Cupcakes cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 5 caramele (60 g)
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 400 g dulce de leche
loading...

Mod de preparare Dulce de leche Cupcakes:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele

Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.

Cum se prepara briosele cu caramel

  • Caramelele se pot inlocui cu ciocolata sau se poate renunta la ele, dupa cum doriti.

Turnam aluatul in formele de briose

Cum se face prajitura cu dulce de leche

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Untul il topim, dar nu de tot, cat sa mai ramana si bucati netopite. Mixam pana se incheaga din nou si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.

Prajituri mici cu dulce de leche

  • Puteti sa puneti si mai putin din cantitatea de dulce de leche, dupa cum va este preferinta, daca va place crema mai untoasa sau mai dulce. Initial, am avut in plan sa folosesc doar 200, maxim 250 g… dar am preferat gustul mai dulce celui untos 🙂
  • Desigur se pot modifica si cantitatile, crema fiind arhi-suficienta pentru cele 12 briose.
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. moaaa, ce-as musca din poza:)))))

  2. Ce bine arata!!!!!!!

  3. Vreau si eu unaaa…
    xoxoxo

  4. ehe…astea musai tre sa le fac si eu, ca tare bune sant yumi,yumi

  5. FF bine arata si dulce de leche suna super . Felicitari!!!

  6. mama mia!!! vin la o bucatica! o zi frumoasa sa aveti!

  7. Foarte bine arata si sunt sigura ca sunt delicioase!aici in Spania se gaseste „dulce de leche” dar niciodata nu am cumparat/facut;acum cu reteta si fotografiile tale,m-ai convins!!!te pup!

  8. Bravo Miha! Arata yumm, yumm!

  9. imi lasa gura apa

  10. Arata foarte,foarte,foarte bine!!!!!!!

  11. Mmm, 🙂 abia astept sa le incerc si eu!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]