Dulceata/Gem / Dulciuri

Dulceata de cirese amare

Si cu asta (cred!) ca am incheiat cu dulceata pe anul asta. :))

Dulceata de cirese amare este dupa parerea mea cea mai buna dulceata. Voi puteti rezista unei portii de clatite cu dulceata? Eu nu! :)))

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 1 kg de cirese amare fara samburi
  • 650 g zahar
  • 1/2 lamaie mare
  • 1 crenguta de menta proaspata
loading...

Mod de preparare Dulceata de cirese amare:

La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am facut-o pentru consum imediat si a doua mi se pare ca iese extrem de dulce.

Punem ciresele fara samburi intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu zahar. Dam la frigider pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se pune apoi cratita la fiert la foc mic, nu direct pe flacara, ci pe o tabla din aceea de copt vinetele si ardeii.

In timpul fierberii vom curata de cate ori este nevoie spuma ce se formeaza. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam lamaia taiata felii si crenguta de menta proaspata. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Din cand in cand se verifica daca dulceata este gata, punand din sirop pe o farfurie rece. De preferat ar fi sa nu o fierbeti prea tare, caci ea se va „lega” destul de mult dupa ce se raceste.

Se scot feliile de lamaie si crenguta de menta si se pune dulceata fierbinte in borcanele bine spalate si uscate. Se capseaza si se rastoarna cu capacul in jos. Se acopera si se lasa la racit.

RETETA IN IMAGINI

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ete ca eram exact aici cand ai dat tu „trimite” ;)))))
    Si s-a trimis fiiiix catre mine :))))

  2. Multumesc tare mult pentru participare !! Am cautat si eu cirese amare, dar n-am gasit !! clatite cu dulceata?? ce poate fi mai simplu, savuros si parfumat de atat?? sa va fie de bine!! fac si eu diseara cu cirese dulci.. :))) M-ai provocat ! :)) Te pup Mihaela si astept cu mare drag oricate retete doresti sa-mi trimiti ! O zi faina

  3. Da’ iti aprovizionezi bine camara,nu gluma!Excelenta dulceata ta,pupici!

  4. Chiar daca nu am fost aici la „trimitere”,Gaby a fost draguta si mi-a lasat si mie olecuta.Stia ca mor dupa dulceata de cirese amare!
    Cu doi ani în urma am facut si eu(am postat si pe blog).A fost cea mai buna dulceata ever!
    Anul asta nu am facut pentru ca am fost prinsa cu alte treburi si am uitat ce ciresul din padure…

  5. O am si eu in plan, doarca inca nu am gasit cirese amare. Langa cea de visine este cea mai buna :).
    O zi faina (dulce sigur va fi :))))!

  6. Gabi, facem un troc. Dai o dulceata de trandafiri, dau una de cirese amare. :)))

  7. Ufff…Anto am uitat sa-ti trimit pe mail retetele. :))) Acu am fugit! :*

  8. Flory, cate putin, nu foarte mult, ca nu are cine manca. Plus ca e f multa munca :)))

  9. Maya, ma bucur ca-ti place. Si da, ai dreptate, e cea mai buna dulceata. Pupici!

  10. Ancuta, gata dulceata? :)))
    Pup fata harnicuta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Mod de preparare Gem de piersici: Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva […]

Gem de caise

Gem de caise

Mod de preparare Gem de caise: Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Mod de preparare Dulceata de zmeura: Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand […]