Dulceata de zmeura

Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta?

Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar pe de alta parte e enervanta :)) pentru ca e „samburicioasa” :))

Pentru ca zmeura era dulce si foarte aromata am pastrat proportia de 2:1 Repet, e o chestie pur legata de preferinta mea de dulce, cine doreste poate pune mai mult.

Dulceata de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 500 g zahar
loading...

Mod de preparare Dulceata de zmeura:

Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca, cu capacul in jos.

Dulceata de zmeura

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Miha, dar vadca te-ai apucat serios de dulceturi si gemuri.Abia astept sa imi spui ca nu consumi si nu ai cui sa le dai. Cine este Andreea care ii spune lui Zmeurel al nostru, Zmeurel?

  2. Minunata,pe mine nu ma deranjeaza sambureii,asta-i zmeura!Te invit cu drag sa participi la provocarea lunii Iulie,vad ca esti deja in ton cu zmeura!te pup!

  3. Viviana, am pus in 2 borcanele de 250 g si a mai ramas ceva (nu stiu exact cat) ce-am papat aseara si azi dimineata la micul dejun.

  4. Andreea, Zmeurel a adus doar zmeura. De mancat mananca sotia lu’ Zmeurel. :))) Eventual si prietenele sotiei lu’ Zmeurel. :))))

  5. ador dulceata de zmeura.
    mama mea trece dulceata printr-o sita, dupa citeva clocote, ca sa se separe semintele. la fel face si cu dulceata de coacaze negre.

  6. Pingback: Chec de post

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *