Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Ecrasé de cartofi

Reteta de écrasé de cartofi este o reteta din bucataria franceza. O reteta fara carne ce poate fi preparata in zilele de post sau pur si simplu ca o garnitura, pentru cei ce vor neaparat si carne la masa.

Ecrasé-ul de cartofi este de fapt un piure de cartofi, fierti in coaja apoi zdrobiti mai mare, aromatizat cu legume si diverse verdeturi.

piure de cartofi cu legume

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 cartofi noi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 cana mazare noua
  • 1 mana rucola
  • cateva frunze de busuioc
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Ecrasé de cartofi:

Cartofii bine spalati, dar necuratati de coaja se pun la fiert in apa cu sare.

Intr-o tigaie in care am pus 2 linguri cu ulei de masline calim usor ceapa taiata solzisori. Adaugam ardeiul taiat cubulete si mazarea. Adaugam foarte putina apa, atat cat sa se inmoaie legumele, sa fie al dente. Punem sare si piper dupa gust.

Curatam cartofii de coaja, apoi ii zdrobim cu furculita. Adaugam legumele, rucola si busuiocul tocate si omogenizam amestecand usor. Mai adaugam sare, daca este necesar.

  • daca nu vreti sa aveti o reteta de post puteti adauga putin unt si lapte fierbinte

Se serveste imediat. Pofta buna! 😉

piure de cartofi cu legume

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Chiar imi place reteta ! Iar prezentarea este de nota 10

  2. gostei ,os ingredientes agradam-me e apresentação esta linda.
    Uma refeição perfeita para os dias mais quentes.
    Bom fim de semana
    bjs

  3. Mmmm ce bunatate!

  4. Dupa ingrediente nu poate fi decat delicios!!
    Pup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]