Dulciuri / Retete de prajituri

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national

Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene. 
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget 🙂

coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
loading...

Mod de preparare Coltunasi moldovenesti:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.

coltunasi cu branza

Pe mijlocul fiecarui patratel de  aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.

Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.

cum se prepara coltunasii

Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.

coltunasi moldovenesti

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!

  2. Foarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
    Suuuuuper coltunasii!

  3. niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))

  4. Foarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!

  5. Pur si simplu iubesc coltunasii! …iar au tai arata minunat! Bafta!

  6. bafta! super buni!

  7. ce pofta mi-ai facut…nu am mai mancat din copilarie…si ce-mi mai placeau…foarte bun !!!!!

  8. Incearca si cu visine proaspete!
    Delicioase!!!
    🙂

  9. Ii ador …ca si eu sant o moldoveanca get-beget….chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!

  10. Dar unde ii votez ???

  11. Multumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!

  12. As papa si eu cativa coltunasi !!! 😉

  13. Si la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)

  14. Io desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !

  15. deliciosi !!

  16. Dulcele meu preferat….dar sa „musteasca” in unt si zahar.

  17. Ma bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
    Bafta si tie!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]