Mancaruri cu carne de vita / Retete culinare

Escalop cu sos de rosii

loading...

* 500 g pulpa de vitel
* 2 linguri faina
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sos:

* 300 ml suc de rosii
* 5 catei usturoi
* 200 ml supa de vita
* 50 ml vin alb
* 50 g unt
* sare si piper
* patrunjel verde
* busuioc
* oregano

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete, decojite si taiate marunt. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Cam la fel fac si eu dar fara vin, si cu ciuperci….Delicios arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Mod de preparare Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot: Pornind de la reteta de Osso Bucco, am procedat cam asa: Am incins intr-o tigaie uleiul si bucata de unt, apoi am rumenit usor pe ambele parti bucatile de rasol. Le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock Pot, […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Placinta cu cartofi si carne

Placinta cu cartofi si carne

Mod de preparare Placinta cu cartofi si carne: Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. […]