Mancaruri cu pui

Fajitas cu pui

loading...

Avem nevoie de:

1 piept de pui
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 vanata
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
boabe de porumb
sare si piper
boia de ardei si rozmarin

Pentru 4 foi de tortilla avem nevoie de:

200 g faina
100 ml apa
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de ulei

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare. Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

Se servesc cu sos de smantana,cu sos Guacamole sau simple.

loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Yamii, yamiii, foarte buna mancarica ai facut!

  2. Ador fajitas cupui, ce pofta mi-ai facut cred ac o prestez si eu zilele astea.

  3. Gabriela says:

    Grătarul il ungeți cu un pic de ulei inainte de a prăji carnea si legumele? Mulțumesc

    • Nu, gratarul pentru aragaz nu-l ung niciodata. Acuma…depinde si de ce fel de gratar folosesti. Daca stii ca se lipseste de el il poti unge cu putin ulei, nu e nimic gresit

      • Gabriela says:

        Am o tigaie grill teflonată,destul de grea și pentru orice fel de carne, ca să nu sară stropi de grăsime, în momentul prăjirii, știu că se unge grătarul cu un pic de grăsime.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]