Aperitive / Retete culinare

Falafel

loading...

* 250 g naut
* 2 catei de usturoi,
* 1 ceapa mica,
* boia de ardei,
* patrunjel verde
* coriandru
* sare si piper
* susan pentru decor

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte).

Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan.

Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in jur de 20 de minute.

Se servesc alaturi de o salata verde sau salata tabbouleh.

Sursa

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. bucataria este o arta. se vede asta si pe acest blog. felicitari!

  2. Este foarte bun si frumos

  3. Arata foaaarte bine. Ma tenteaza.. poate incerc si eu cat de curand.

  4. desi am ocazia sa mananc destul de des asa ceva nu ma satur niciodata.ti-au iesit perfecte.o zi minunata iti doresc

  5. foarte frumos…arata super….pupici

  6. Anonymous says:

    Arata foarte bine. As vrea sa le fac si eu dar am o nelamurire:nautul dupa hidratare, nu ar trebui fiert? se pune asa crud in blender alaturi de celelalte ingrediente?
    Multumesc
    Anca

  7. Anca, nautul doar se hidrateaza, nu se fierbe. Se inmoaie foarte bine daca il pui la hidratat cu o zi inainte. 😉

    Sa ai spor si pofta buna! :*

  8. Mariana says:

    Buna, am incercat si eu sa fac astea, doar ca atunci cand le-am pus in uleiul incins s-au descompus toate…astfel ca nu le-am putut praji…tu ce crezi care ar fi fost problema??

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]