Felii de caramel cu ciocolata

de Miha
1981 vizualizări

Atunci cand aveti o nevoie acuta de dulce incercati aceasta prajitura. ;)Va veti potoli poftele pentru o buna bucata de vreme. :)))

E una din acele prajituri cremoase si delicioase, dar dulci si consistente. Buna pentru parinti de savurat dimineata la o cafea, buna si pentru copii, alaturi de-un pahar cu lapte. 😀

felii de caramel cu ciocolata

felii de caramel cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 50 g zahar
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (397 g)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt

Mod de preparare Felii de caramel cu ciocolata:

Mai intai vom prepara crema, pentru ca necesita un pic de timp.

Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si un pic de sare. Turnam untul topit si omogenizam amestecand bine cu o lingura. Vom obtine o compozitie sfaramicioasa.

blat cu nuca de cocos

Punem intr-o tava detasabila (20/20 cm), repartizam uniform pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu lingura pana obtinem un blat compact. Dam la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. Scoatem tava si punem deasupra crema caramel

blat cu nuca de cocos si caramel

Dam din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute. Se lasa la racit.

Topim ciocolata la foc mic cu smantana pentru frisca si untul. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam, apoi lasam sa se raceasca.

Turnam glazura de ciocolata peste prajitura si portionam dupa dorinta.

felii de caramel cu ciocolata

felii de caramel cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

oana ciurea 15 martie 2013 - 15:37

….as manca ecranul. Doar ca nu e la fel de gustos cu ceea ce vad in pozele tale….

Răspuns
Miha 15 martie 2013 - 17:24

Oana, ma bucur ca-ti place >:D< Nu manca ecranul, poate mai ai nevoie... :))))

Răspuns
ilda76 15 martie 2013 - 16:08

Ooo, Doamne, cred ca n-am scapare si o prepar in acest weekend!:)
Miha, iti multumesc pentru ca existi!

Te imbratisez!
Ilda
Lavender Thoughts

Răspuns
Miha 15 martie 2013 - 17:25

Te imbratisez Ilda. >:D< Pot sa spun ca ma bucur ca te pun la treaba? :)))))

Răspuns
thea 15 martie 2013 - 17:21

Miha, spune-mi, te rog, laptele condensat l-ai fiert intai? Eu am o conserva de la Nestle, dar laptele din ea nu are nici culoarea, nici consistenta din poza ta.

Răspuns
Miha 15 martie 2013 - 17:26

Thea, am „povestit” in reteta. L-am pus la cuptor pana s-a caramelizat. Se poate fierbe si pe ochiul de la aragaz, dar am vrut sa evit sa se prinda de cratita. 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 martie 2013 - 17:42

E frig afara, urat asa ca vin pana la tine sa servesc desert..ce zici?:)))..Seara placuta!

Răspuns
Miha 16 martie 2013 - 20:41

Rocsi, te astept cu drag oricand! 🙂

Răspuns
miremirc 15 martie 2013 - 19:44

Faina prajitura ! 🙂

Răspuns
Miha 16 martie 2013 - 20:41

Multumesc Mirela! >:D<

Răspuns
Miha Ela 16 martie 2013 - 7:21

Wow,ce ai mai facut aici? Ne omori cu atatea bunatati! Ma faci sa dau fuga la Iasi! :)) :-*

Răspuns
Miha 16 martie 2013 - 20:42

Hi hi… cand ajungi? :))

Răspuns
Mihaela Motoc 16 martie 2013 - 13:53

Felicitari pentru aceasta reteta, este o inovatie foarte placuta intr-ale dulciurilor si sunt convinsa ca ne va oferi satisfactie si in familia mea. Bravo !!!

Răspuns
Miha 16 martie 2013 - 20:44

Mihaela, n-as numi-o chiar inovatie. 🙂 E doar o adaptare la ceea ce aveam in casa la momentul respectiv. 😉

Răspuns
mirela 17 martie 2013 - 7:18

buna miha ,faina prajiturica ,o incerc si eu azi pt piticii mei,,ieri am avut un eveniment in familie si am facut tortul aniversar ,kinder felie de lapte si brownie cappucino,,,am produs senzatie printre invitati,,,nu pot sa zic decat multumesc pt aceste minunate retete

Răspuns
Miha 28 martie 2013 - 13:03

Multumesc Mirela, ma bucur tare mult ca pot fi de ajutor. Te astept cu drag si alta data sa mai incerci din retete. 😉

Răspuns
ANDREA 28 martie 2013 - 12:26

As vrea sa fac si eu reteta … insa intrebarea mea este de la ce se caramelizeaza laptele condensat nu trebuie adaugat zahar sau eu stiu miere?

Răspuns
Miha 28 martie 2013 - 13:02

Am scris la ingrediente ca este vorba de lapte condensat indulcit. Acest lapte condensat arata ca o crema si este foarte dulce, nu este vorba despre acel lapte condensat pentru cafea. 🙂 Ai aici o poza: http://4.bp.blogspot.com/-Ob3YZjdXqTY/TdeKJ9uINRI/AAAAAAAAHYw/LgKolvXe07k/s320/DSCN8727.JPG

Răspuns
ioana 1 mai 2013 - 6:28

Laptele condensat nu se poate inlocui? Unde se gaseste?

Răspuns
Miha 1 mai 2013 - 7:31

Ioana, nu se poate inlocui cu altceva. Eu am cumparat din Auchan >:D<

Răspuns
Corina 9 mai 2014 - 13:17

deci daca folosesc lapte condensat neindulcit nu o sa se faca ?:( trebuie sa ma duc sa iau altul acum… 🙁

Răspuns
Miha 9 mai 2014 - 13:35

Pai… nu prea are cum sa se caramelizeze daca nu are zahar. Poti vedea aici cum arata acest lapte condensat si consistenta acestuia: http://4.bp.blogspot.com/-Ob3YZjdXqTY/TdeKJ9uINRI/AAAAAAAAHYw/LgKolvXe07k/s320/DSCN8727.JPG

Răspuns
Corina 9 mai 2014 - 14:31

Am inteles. Si oare mai gasesc la Auchan ? 😀 multumesc mult pt lamurire

Răspuns
Miha 9 mai 2014 - 15:01

In Auchan sigur gasesti, e marca lor proprie. In poza de mai sus laptele e de la o alta firma, in Auchan eticheta de pe conserva e alb cu rosu.

Răspuns
Corina 9 mai 2014 - 15:29

Multumesc mult. Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra 😀

Răspuns
Miha 9 mai 2014 - 16:13

Cu drag! Si eu multumesc! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns